Αταμάν: «Κανείς δεν έπαιξε με εγωισμό, ξέρουμε πολύ καλά τον Ολυμπιακό»

Οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν στη συνέντευξη Τύπου μετά την νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού.

Αταμάν: «Κανείς δεν έπαιξε με εγωισμό, ξέρουμε πολύ καλά τον Ολυμπιακό»

Ο Παναθηναϊκός άλωσε την έδρα του Ολυμπιακού για το ελληνικό πρωτάθλημα και η απόδοσή του άφησε ικανοποιημένο τον Εργκίν Αταμάν.

Ο προπονητής των «πρασίνων» δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: «Νομίζω ότι αξίζαμε 100% να κερδίσουμε απόψε γιατί ατομικά, ομαδικά, αμυντικά, τακτικά ήμασταν τέλειοι. Με εξαίρεση κάποια διαστήματα, όπως ένα πεντάλεπτο στη δεύτερη περίοδο, ελέγξαμε τον ρυθμό, κυκλοφορήσαμε την μπάλα καλά. Ίσως βρήκαμε πολλά περιφερειακά σουτ, αλλά το 90% των τριπόντων που πήραμε ήταν ανοιχτά σουτ, μετά από τις διεισδύσεις που κάναμε. Κανείς δεν έπαιξε με εγωισμό απόψε, όλοι μοίρασαν καλά την μπάλα. Νομίζω ότι αυτό είναι πιο σημαντικό απ ότι η άμυνα γιατί ο Ολυμπιακός, ειδικά στο γήπεδό του, είναι καλός στην άμυνα. Με αυτή την επίθεση και την κυκλοφορία της μπάλας, ελέγξαμε το παιχνίδι.

Σε όλο το παιχνίδι παίξαμε με τρεις κοντούς, δεν πήγαμε σε πεντάδες με ειδικά σχήματα στο "3". Ίσως αυτό είναι το κλειδί για την επίθεσή μας. Ίσως είμαστε πιο άνετοι όταν παίζουμε με τρεις κοντούς. Αμυντικά πιστεύω ότι επίσης κάναμε καλό παιχνίδι απέναντι στον Ντόρσεϊ, τον Βεζένκοφ, τα σουτ του οποίου ήταν πάντα υπό πίεση.

Ξέρουμε πολύ καλά τον Ολυμπιακό. Ασκεί επιθετικότητα με τον Ουόκαπ πάνω στον Ναν, γι αυτό σκεφτήκαμε να χρησιμοποιήσουμε περισσότερους τους άλλους δύο περιφερειακούς σε πρώτο χρόνο, ειδικά με τον Μπράουν που είναι εξαιρετικός στο πικ εν ρολ. Δώσαμε λοιπόν την μπάλα στον Ναν σε δεύτερο χρόνο σε κάθε ενέργεια που κάναμε στην επίθεση, κάτι που θεωρώ πως λειτούργησε πολύ καλά.

Σε προηγούμενα παιχνίδια, επιδιώκαμε να δίνουμε γρήγορα την μπάλα στον Ναν ή τον Σλούκα. Ήταν ένα πρόβλημα για μας επειδή ο Ουόκαπ είναι πολύ καλός στην περιφερειακή άμυνα. Όλο αυτό λειτούργησε εξαιρετικά, όπως πριν από δύο μέρες στο παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε. Αυτό μου έδωσε την ιδέα να πάμε κι απόψε με αυτόν τον τρόπο.

Ο Ναν είναι τρομερός σκόρερ. Έχει εντυπωσιακό πρώτο βήμα, το χρησιμοποιεί για να κερδίζει τους αντιπάλους του. Τώρα κιόλας αρχίζει να σουτάρει πολύ καλά. Όταν ήρθε ήταν πιο άστοχος. Επίσης, έχει αρχίσει να παίζει καλή άμυνα, οπότε ολοκληρώνει το παιχνίδι του. Είναι πολύ καλός περιφερειακός παίκτης. Αντιλαμβάνεται εξαιρετικά το παιχνίδι. Απόψε έκανε σπουδαία δουλειά. Σε ατομικό επίπεδο, στο ένας με έναν, για μένα είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη».