Ολυμπιακός: Μοιάζει μπερδεμένος...

Ο Ολυμπιακός δείχνει να ψάχνεται ακόμη

Ολυμπιακός: Μοιάζει μπερδεμένος...

Δεν αρέσει ως τώρα ο Ολυμπιακός. Δεν παίζει το μπάσκετ που περιμένουμε όλοι και παίρνει τα αποτελέσματα κυρίως χάρη στα «ξεσπάσματα» των μεγάλων παικτών του. Στην Ευρωλίγκα όμως δεν θα αρκεί αυτό, όπως φάνηκε καθαρά και στο ματς με τη Φενέρμπαχτσε.

Με τα νέα πρόσωπα που μπήκαν στην ομάδα, ο Ολυμπιακός δείχνει κάπως …μπερδεμένος και απέχει αρκετά απ’ αυτό που επιθυμεί να βγάλει στο παρκέ. Οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνονται ακόμη και θα πρέπει σύντομα να βρουν ρυθμό. Και η επιστροφή των Φαλ, Μιλουτίνοφ (που είναι σίγουρα ένα ευχάριστο νέο) θα …μπερδέψει κι άλλο την ομάδα, αφού ο Πετρούσεφ δεν θα μπορεί να είναι στο «5».

Το έχουμε γράψει αρκετές φορές, το ξαναλέμε. Θα είναι δύσκολο το φετινό έργο του Μπαρτζώκα, στο μοίρασμα των ρόλων και του χρόνου συμμετοχής ανάμεσα στους παίκτες του. Δεν ξέρουμε πόσο διάστημα θα χρειαστεί, για να γίνει …ελβετικό ρολόι ο Ολυμπιακός.

Η υπομονή είναι απαραίτητη απ’ όλους. Η χρονιά είναι μεγάλη και στο τέλος κρίνονται όλα. Το είδαμε και πέρυσι. Ωραίο θα ήταν για τον κόσμο να πήγαινε από τώρα …τρένο η ομάδα, αλλά δεν θα είχε και ουσιαστικό νόημα.

Εκείνο που χρειάζεται άμεσα, όπως σωστά είπε ο Βεζένκοφ, είναι να γίνει η ομάδα πιο σκληρή στην άμυνα και να μην στηρίζεται μόνο στην επίθεση. Κι αυτό μπορεί ήδη να γίνει, είναι καθαρά θέμα διάθεσης.

Αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις, περιμένουμε να δούμε έναν διαφορετικό Ολυμπιακό.