Ολυμπιακός: Κάτι παραπάνω από ένα τρόπαιο!

Στο μεγάλο λιμάνι έχουν το μυαλό τους μόνο στη Ρόδο και στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου της σεζόν, ο οποίος έχει έξτρα σημασία για όλους.

Ολυμπιακός: Κάτι παραπάνω από ένα τρόπαιο!

Καμία αντίρρηση πως η διοργάνωση του Σούπερ Καπ είναι η υποδεέστερη από όλες τις άλλες, αλλά στον Ολυμπιακό το ερχόμενο τουρνουά στη Ρόδο έχει ιδιαίτερη σημασία. Πρόκειται για κάτι παραπάνω από ένα τρόπαιο... Οι Πειραιώτες θέλουν να απαντήσουν, αλλά και να αντιδράσουν, ύστερα από τον τρόπο που τέλειωσε η σεζόν πέρσι. Με την Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα να καταλήγει σε πράσινα χέρια. Δέχτηκαν έντονη κριτική, αλλά αν υπάρχει κάτι καλό από την περσινή ιστορία, είναι πως έγινε αναγνώριση λαθών. Η αυτοκριτική βοήθησε στο να δυναμώσει ουσιαστικά και πάλι η ομάδα.

Οι «ερυθρόλευκοι» φέτος εκτίναξαν το μπάτζετ τους στα ύψη, στελέχωσαν το ρόστερ με εντυπωσιακό τρόπο και παρουσιάζουν φέτος μία από τις πιο πλήρεις ομάδες στην ιστορία του συλλόγου σε όλες τις θέσεις. Οι επιστροφές των Σάσα Βεζένκοφ και Τάιλερ Ντόρσεϊ, συν τις μεταγραφές των Λούκα Βιλντόζα και Εβάν Φουρνιέ, έστειλαν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, πως ο φετινός Ολυμπιακός είναι φτιαγμένος για να διεκδικήσει όλους τους τίτλους, σε κάθε διοργάνωση. Υπάρχει τεράστιο κίνητρο από όλους στο μεγάλο λιμάνι για την κατάκτηση του Σούπερ Καπ, αλλά και μεγάλη «δίψα» ώστε να δείξουν τη δυναμική τους από νωρίς.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ετοιμάζονται να παρουσιαστούν έχοντας το... μαχαίρι στα δόντια. Μη λησμονείτε και την πληγωμένη περηφάνια των παικτών που αγωνίστηκαν πέρσι. Θέλουν και εκείνοι να αντιδράσουν, να απαντήσουν, αλλά και να πάρουν μία πρώτη... γλυκιά εκδίκηση. Τόσο η διοίκηση, όσο και το προπονητικό τιμ, έχουν επισημάνει σε όλους τη σημασία του να κατακτηθεί αυτός ο τίτλος. Όχι μόνο για αγωνιστικούς, αλλά και για επικοινωνιακούς λόγους. Πρώτος αντίπαλος, βέβαια, θα είναι το Περιστέρι στον ημιτελικό του Σαββάτου και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα έχουμε «αιώνιο» τελικό την Κυριακή. Το φετινό Σούπερ Καπ δεν θα έχει σχέση με τις τελευταίες διοργανώσεις.

Αν υπάρχει κάτι που απασχολεί τον Γιώργο Μπαρτζώκα το τελευταίο διάστημα, είναι το γεγονός πως οι περισσότεροι παίκτες του έχουν διαφορετικό βαθμό ετοιμότητας. Οι Άλεκ Πίτερς, Λούκα Βιλντόζα, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Μόουζες Ράιτ και Σάσα Βεζένκοφ για παράδειγμα, είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Σε μεγαλύτερη ετοιμότητα. Δεν συμβαίνει το ίδιο, όμως, με τους Κώστα Παπανικολάου και Τόμας Ουόκαπ, οι οποίοι μπήκαν τελευταία στην προετοιμασία και είναι ένα βήμα πίσω.

Παράλληλα, άλλο βαθμό ετοιμότητας έχει ο Φιλίπ Πετρούσεφ, σε διαφορετικό στάδιο είναι ο Σακίλ ΜακΚίσικ, ενώ ψάχνουν αγωνιστικά τα βήματά τους, τόσο ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, όσο και ο Εβάν Φουρνιέ. Ο πρώτος κάνει αρκετά λάθη, δεν έχει βρει ρυθμό, ενώ ο δεύτερος ψάχνει το καλό του χέρι στο σκορ. Μέχρι στιγμής παρουσιάζεται άστοχος. Ο Έλληνας τεχνικός, όμως, θα προχωρήσει στο τουρνουά με τους παίκτες που είναι πιο έτοιμοι! Δεν είναι τυχαίο πως χρησιμοποίησε μαζί στην ίδια πεντάδα τους Πίτερς (στο «3») και Βεζένκοφ.