Ολυμπιακός: Θέλει το ΣΕΦ εδώ και τώρα!

Τα δεδομένα για το ΣΕΦ από τη συνάντηση Αγγελόπουλων με Μητσοτάκη στο Μαξίμου.

Ολυμπιακός: Θέλει το ΣΕΦ εδώ και τώρα!

Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος είχαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε το γήπεδο να περάσει κανονικά σε «ερυθρόλευκα» χέρια.

Είναι ένα θέμα που «καίει» τα τελευταία χρόνια και ο Ολυμπιακός δεν έχει κρύψει την επιθυμία του.

Η ΚΑΕ θέλει να κάνει δικό της το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Επιθυμεί να περάσει στα χέρια της, να το ανακαινίσει, να το βελτιώσει και να παρουσιάσει ένα υπερσύγχρονο γήπεδο μπάσκετ. Να το αξιοποιήσει στο έπακρον, αναβαθμίζοντας τις εγκαταστάσεις, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Ήδη οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος θα λέγαμε πως κρατάνε... μόνοι τους ζωντανό το ταλαιπωρημένο ΣΕΦ.

Με τα πολλά προβλήματα, με τις σημαντικές φθορές, αλλά και τις αδυναμίες που παρουσιάζει πλέον. Ας μην ξεχνάμε πως του χρόνου συμπληρώνει 40 χρόνια ζωής, αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα και μόνο μία ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να το σώσει. Και όλα αυτά τα χρόνια η ΚΑΕ Ολυμπιακός αποτελεί τον σταθερό αιμοδότη των εγκαταστάσεων, με την ενοικίαση που κάνει στην κεντρική σάλα, αλλά και στους χώρους των γραφείων της ομάδας. Δεν της ανήκει, όμως, για να κάνει πράξη όλους τους στόχους της.

Ήδη, πάντως, αν και είναι στο ενοίκιο, έχει κάνει μεγάλες επενδύσεις. Έχουν βάλει παρκέ εξαιρετικής ποιότητας, έχουν τοποθετήσει γιγαντοοθόνη που κοστίζει πολλά λεφτά, έχουν αλλάξει τα καθίσματα στις κερκίδες, έχουν αναβαθμίσει τους χώρους, τα γραφεία, τα αποδυτήρια, ενώ με δικά τους έξοδα έχουν φτιάξει ένα υπερσύγχρονο γυμναστήριο για τους παίκτες. Και όλα αυτά σε έναν χώρο, ο οποίος ουσιαστικά δεν τους ανήκει.

Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν να βάζουν τόσα πολλά χρήματα για έναν χώρο, ο οποίος πρακτικά δεν είναι δικός τους. Και ας τον συντηρούν εκείνοι εδώ και δύο δεκαετίες. Δείχνουν όμως εδώ και χρόνια ένα υψηλό αίσθημα ευθύνης προς το φίλαθλο κοινό, το οποίο θέλουν να έρχεται στο γήπεδο και να λαμβάνει αξιοπρεπείς παροχές. Το θέμα, βέβαια, με τον κλιματισμό συνεχίζεται και δεν έχει διορθωθεί...

Επί ίσοις όροις με το ΟΑΚΑ

Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος έχουν εκφράσει πολλάκις την επιθυμία τους να κάνουν δικό τους το ΣΕΦ. Είναι μία κουβέντα που γίνεται εδώ και τρία χρόνια περίπου. Αυτό, όμως, θα πρέπει να γίνει και επί ίσοις όροις. Όπως ακριβώς δηλαδή συνέβη και με τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι ίδιες οι περιπτώσεις. Γιατί το λέμε αυτό; Οι «πράσινοι» πήραν ένα γήπεδο κατά 10 χρόνια νεότερο και πιο σύγχρονο, το οποίο είναι καθαρά μπασκετικό. Εδώ για να το αλλάξουν το ΣΕΦ οι άνθρωποι του Ολυμπιακού και να μετατρέψουν το στάδιο καθαρά σε γήπεδο μπάσκετ (αφαιρώντας τον στίβο) θα χρειαστούν πολλά εκατομμύρια ευρώ. Όπως κοστίζει και η αλλαγή στις εξέδρες, ώστε να βρίσκονται πιο κοντά στο παρκέ.

Επίσης, το ΣΕΦ έχει μικρότερη χωρητικότητα από το ΟΑΚΑ (κοντά στις 6 με 7 χιλιάδες), κάτι που σημαίνει πως τα έσοδα θα είναι λιγότερα. Οι Πειραιώτες, λοιπόν, για να προχωρήσουν σε αυτό το θέμα, θα πρέπει να λάβουν και μία στήριξη από την κυβέρνηση. Προφανώς και οι Αγγελόπουλοι θα βάλουν εκείνοι το μεγαλύτερο ποσό, αλλά θα πρέπει και το κράτος να συμβάλλει σε μέρος των εξόδων, για να έρθει και μία σχετική ισορροπία με την παραχώρηση του ΟΑΚΑ, το οποίο είναι καθαρά μπασκετικό γήπεδο.

Σε καλό κλίμα το ραντεβού στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό

Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, είχαν συνάντηση χθες με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ένα επίσημο ραντεβού, το οποίο δείχνει την αποφασιστικότητα των Αγγελόπουλων να τελειώσουν σύντομα την υπόθεση, με την κυβέρνηση παράλληλα να δείχνει πιο έτοιμη να κάνει πράξη την παραχώρηση. Οι δύο πλευρές συζήτησαν σε εξαιρετικό κλίμα, ψάχνοντας τον τρόπο για την εύρεση μιας βιώσιμης λύσης για το ΣΕΦ, προκειμένου το γήπεδο να περάσει σε «ερυθρόλευκα» χέρια. Έγινε προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή, αλλά και να ξεπεραστούν τα εμπόδια.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο πλευρές βρίσκονται πιο κοντά πλέον στο να γίνει πράξη η παραχώρηση του ΣΕΦ, αλλά τίποτε δεν έχει τελειώσει. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν. Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα οι Άκης Σκέρτσος (Υπουργός Επικρατείας), Γιάννης Βρούτσης (Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού), Γιώργος Μυλωνάκης (Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό), Γιώργος Μαυρωτάς (Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού) και Στέλιος Κουτνατζής (Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού).

Το κόστος θα κυμανθεί μεταξύ 30 και 40 εκατ. ευρώ

Έχουν γίνει έρευνες και αναλύσεις για το πόσο μπορεί να κοστίσει το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο πλαίσιο της ριζικής ανανέωσης και αναβάθμισής του, ώστε να γίνει ένα υπερσύγχρονο, μοντέρνο και καθαρά μπασκετικό γήπεδο, με τις κερκίδες κοντά στο παρκέ. Αντάξιο του ονόματος, αλλά και της Ιστορίας του συλλόγου. Το κόστος αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 30 και 40 εκατομμυρίων ευρώ και το χρονοδιάγραμμα πάει κοντά στα δύο χρόνια. Αντιλαμβάνεστε πως πρόκειται για μία μεγάλη και σημαντική επένδυση. Οι Αγγελόπουλοι είναι αποφασισμένοι να φτιάξουν ένα γήπεδο-παλάτι!