Ολυμπιακός: O... γλυκός πονοκέφαλος του Μπαρτζώκα

Με ένα πανίσχυρο ρόστερ, θα πρέπει φέτος να τους... βολέψει όλους

Ολυμπιακός: O... γλυκός πονοκέφαλος του Μπαρτζώκα

O Ολυμπιακός έχει πιάσει δουλειά για τη νέα σεζόν, φιλοδοξώντας να πρωταγωνιστήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει φέτος στη διάθεσή του ένα πανίσχυρο ρόστερ, που είναι …ευλογία και κατάρα μαζί! Κι αυτό, διότι θα απαιτηθεί η καλύτερη δυνατή διαχείριση του υλικού. Πράγμα που μόνο εύκολο δεν είναι.

Με εξαιρετικούς παίκτες σε όλες τις θέσεις, οι ρόλοι θα πρέπει να μοιραστούν καταλλήλως και να υπάρχει αρμονία στο σύνολο. Με λίγα λόγια να βρεθεί η απαιτούμενη χημεία. Έχουμε δει και στο παρελθόν ομάδες με τρομερά ρόστερ, αλλά η επιτυχία να μην έρχεται λόγω δυσλειτουργίας του συνόλου.

Ο χρόνος σε όλους θα πρέπει να μοιραστεί με… χειρουργική ακρίβεια. Όταν έχεις παίκτες-σταρ, πρέπει να μένουν όλοι ικανοποιημένοι, αφενός για να αποδίδει το σύνολο και αφετέρου για να αποφεύγεται η γκρίνια. Στον φετινό Ολυμπιακό δύσκολα κάποιος θα παίζει παραπάνω από 30 λεπτά. Ούτως ή άλλως με τον Μπαρτζώκα (και το… αγαπημένο του ρολόι) γινόταν αυτό. Απλά τώρα θα χρειαστεί να γίνει σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό.

Στην περιφέρεια ο κόουτς του Ολυμπιακού θα πρέπει να βολέψει τους Ουόκαπ, Ντόρσεϊ, Βιλντόζα, Ουίλιαμς-Γκος, Μήτρου-Λονγκ και από το δεύτερο μισό της σεζόν και μετά και τον Έβανς. Στο «3» έχει τους Παπανικολάου, Μακ Κίσικ, Λαρεντζάκη και από φέτος και τον Πίτερς. Στο «4», όπου θα δεσπόζει πλέον ο Βεζένκοφ, υπάρχει και ο Πετρούσεφ, ενώ στο «5» είναι οι Φαλ, Μιλουτίνοφ και Ράιτ.

Πραγματικά, σπαζοκεφαλιά. Το συγκεκριμένο ρόστερ προσφέρει αμέτρητους συνδυασμούς και σχήματα, με όλους σχεδόν τους παίκτες να μπορούν να παίξουν σε τουλάχιστον δύο θέσεις. Και ο Μπαρτζώκας θα πρέπει να κάνει το καλύτερο δυνατό. Σε μια χρονιά άκρως απαιτητική.