Σάσα Βεζένκοφ: Στον δρόμο που χάραξε ο Βασίλης Σπανούλης

Ο Σάσα Βεζένκοφ είχε θέση στο ΝΒΑ, αλλά επέλεξε να γυρίσει στην Ευρώπη και να γράψει τη δική του ιστορία με τον Ολυμπιακό

Σάσα Βεζένκοφ: Στον δρόμο που χάραξε ο Βασίλης Σπανούλης

Ο Σάσα Βεζένκοφ επέστρεψε σπίτι του, επέστρεψε στην οικογένειά του. Έναν χρόνο άντεξε μακριά, η καρδιά του τού είπε να γυρίσει στον Ολυμπιακό. Και έβαλε ξανά τα κόκκινα, προς χαρά όλων των φίλων της ομάδας του μεγάλου λιμανιού!

Ο Βεζένκοφ είχε πάρει από καιρό την απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα. Προτού ακόμη οι Κινγκς τον ανταλλάξουν στους Ράπτορς. Δεν ένιωσε καλά στο ΝΒΑ και ήθελε να γυρίσει εδώ. Στεναχώρησε αρκετούς, και κυρίως τους συμπατριώτες του, που ήθελαν να τον βλέπουν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Θεωρούν ότι η θέση του είναι εκεί. Σίγουρα ο Σάσα θα μπορούσε να παίζει στο ΝΒΑ. Δεν κατακρίνουμε όμως την επιλογή του, ούτε είναι πισωγύρισμα. Και άλλοι μεγάλοι παίκτες στο παρελθόν έχουν αφήσει το ΝΒΑ για να επιστρέψουν στην Ευρώπη. Και άλλοι (όπως οι Διαμαντίδης, Μποντίρογκα) επέλεξαν να μην πάνε ποτέ εκεί.

Ο Βεζένκοφ θυμίζει σε αρκετά την υπόθεση του Βασίλη Σπανούλη. Που πέρασε τον Ατλαντικό και σε πιο μικρή ηλικία, αλλά γρήγορα κι αυτός επέστρεψε εδώ. Για να γίνει στη συνέχεια ο κορυφαίος παίκτης της Ευρώπης, ένας παίκτης-σύμβολο της Euroleague.

Στον δρόμο που χάραξε λοιπόν ο Σπανούλης, και ο Σάσα. Γύρισε για να γίνει ξανά ο «βασιλιάς» της Ευρώπης. Και να κερδίσει μια θέση στο πάνθεον της ιστορίας του Ολυμπιακού. Ο κόσμος τον λατρεύει, το κατάλαβε καλά και σήμερα. Και θέλει να ανταποδώσει αυτήν την αγάπη με πολλούς τίτλους!

Η θέση του είναι εδώ, στο λιμάνι της καρδιάς του. Και είναι έτοιμος να πετύχει πάρα πολλά με τον Ολυμπιακό!

Σάσα, welcome back!