Μαρούσι: Έκανε δικό του τον Φρίντρικσον

Το Μαρούσι ανακοίνωσε την απόκτηση του Έλβαρ Φρίντρικσον.  

Μαρούσι: Έκανε δικό του τον Φρίντρικσον

Μία πολύ σημαντική κίνηση έκαναν οι “κιτρινόμαυροι” των Βορείων Προαστίων της Αθήνας. Το Μαρούσι πραγματοποίησε την πρώτη του μεταγραφική κίνηση για την αγωνιστική περίοδο 2024-25, αποκτώντας τον διεθνή Ισλανδό πόιντ γκαρντ, Έλβαρ Φρίντρικσον.

Επίσης οι κιτρινόμαυροι, έχουν κλείσει τον Σανόγκο του Άρη, κι απομένει μόνο η ανακοίνωση, βρίσκονται πολύ κοντά στον Δημήτρη Κατσίβελη – επίσης από τους “κιτρινόμαυρους” της Θεσσαλονίκης – ενώ διεκδικούν την υπογραφή του Τσαϊρέλη και έχουν κάνει επίσημη πρόταση στον Μπάνκστον.

Ο 30χρονος Ισλανδός παίκτης έπαιξε φέτος στον ΠΑΟΚ και αναδείχτηκε δεύτερος πασέρ της Stoiximan Basket League σε απόλυτους αριθμούς, πίσω μόνο από τον Τζο Ράγκλαντ του Περιστερίου.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

“Η ΚΑΕ Γ.Σ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 1896 ανακοινώνει την πρώτη της μεταγραφή ενόψει της νέας σεζόν. Απέκτησε τον διεθνή Ισλανδό γκαρντ Elvar Fridrikkson (Έλβαρ Φρίντρικσον), ο οποίος την σεζόν που ολοκληρώθηκε έκανε σπουδαίες εμφανίσεις με την φανέλα του ΠΑΟΚ.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
O Elvar Mar Fridrikkson γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 1994, έχει ύψος 1μ.83 και αγωνίζεται ως πλέι μέικερ. Ο πατέρας του ήταν διεθνής παίκτης αλλά και προπονητής μπάσκετ και φυσικά τον επηρέασε στα πρώτα του βήματα.

Ξεκίνησε παίζοντας στην Njarovik και πριν κλείσει τα 18, για και δύο συνεχόμενες σεζόν συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα των Ισλανδών του πρωταθλήματος της χώρας του (με 21,5 πόντους και 7,2 ασσίστ κατά μέσο όρο τη σεζόν 2013-14). Μετακόμισε στις ΗΠΑ για να συνδυάσεις μπάσκετ και σπουδές. Ένα χρόνο αγωνίστηκε στο Long Island University και τα υπόλοιπα τρία (2015-18) στο Barry. Αποφοίτησε το 2018 με απολογισμό 20 πόντους και 7,3 ασσίστ ανά αγώνα.