Ξέσπασμα Μιλουτίνοβ: «Δεν είναι αποτυχία - Να πάμε για το πρωτάθλημα σαν αδέρφια»

Ξέσπασε ο Νίκολα Μιλουτίνοβ στις δηλώσεις του μετά την αναμέτρηση με το Περιστέρι αναφορικά με την παρουσία του Ολυμπιακού στο εφετινό Final Four.

Ξέσπασμα Μιλουτίνοβ: «Δεν είναι αποτυχία - Να πάμε για το πρωτάθλημα σαν αδέρφια»

Δηλώσεις παραχώρησε μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Περιστερίου ο Νίκολα Μιλουτίνοβ που μίλησε για εφετινή παρουσία των «ερυθρόλευκων» στο Final Four του Βερολίνο και την αίσθηση της αποτυχία που υπάρχει στις τάξεις της ομάδας εν συγκρίσει με την κατάκτηση του τροπαίου από τον Παναθηναϊκό.

Ο Σέρβος σέντερ που πέτυχε double-double με 18 πόντους και 12 ριμπάουντ, τόνισε ότι δε θεωρεί την εφετινή πορεία της ομάδας του αποτυχημένη στην Ευρωλίγκα, ενώ έστρεψε την προσοχή του στους τελικούς του πρωταθλήματος κόντρα στον Παναθηναϊκό, το οποίους χαρακτήρισε ως «πόλεμο».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το μας με το Περιστέρι: «Ξεκινήσαμε καταπληκτικά το παιχνίδι, αλλά κάπου στο δεύτερο μέρος σταματήσαμε να παίζουμε. Αυτό βέβαια δεν θα πρέπει να το επαναλάβουμε στους τελικούς. Το Περιστέρι είναι σκληρή και ανταγωνιστική ομάδα.

Για τον τραυματισμό του Φαλ: Στεναχωρήθηκα πολύ με τον τραυματισμό του «Μους» Φαλ, είναι σοβαρός τραυματισμός και κάπως μοιάζει με τον δικό μου. Τώρα θα πρέπει να παίξω και για εκείνον και θα βάλω τα δυνατά μου.

Για το Final Four: Διαφωνώ με την απογοήτευση στο φάιναλ φορ. Υπάρχει απογοήτευση επειδή δεν τα πήγαμε εμείς καλά ή επειδή πήρε το τρόπαιο ο Παναθηναϊκός; Γιατί νομίζω πως ο κόσμος μας για αυτό περισσότερο απογοητεύτηκε. Θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια που το πήραν, αλλά νομίζω πως όποιος φίλαθλός μας απογοητεύτηκε, δεν σκέφτεται με καθαρό μυαλό. Το να φτάνεις σε ένα φάιναλ φορ είναι μεγάλη επιτυχία. Πολλές σπουδαίες ομάδες δεν τα κατάφεραν να φτάσουν εκεί. Μπράβο στον Παναθηναϊκό που πήρε τον τίτλο, ήταν η πιο έτοιμη ομάδα στο φάιναλ φορ. Μέρος του κόσμου που σκέφτεται πως ήταν απογοήτευση, είναι ντροπή να σκέφτεται έτσι. Όταν φτάνεις σε ένα φάιναλ φορ, δεν είναι ποτέ απογοητευτικό. Ομάδες με μεγαλύτερα μπάτζετ από εμάς, με παίκτες MVP και δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο φάιναλ φορ. Όταν φτάνεις εκεί, είναι τεράστιο επίτευγμα.

Για το τι πήγε στραβά: Σίγουρα δεν παίξαμε καλά κόντρα στη Ρεάλ. Αλλά έκαναν τρομερό ματς, έβαζαν όλα τα σουτ. Αυτά συμβαίνουν όμως. Θα δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά του χρόνου, θα πιέσουμε τους εαυτούς μας να γίνουμε καλύτεροι. Αποτυχία θα ήταν, ενδεχομένως, αν δεν πηγαίναμε στο φάιναλ φορ. Όλοι έλεγαν πως δεν θα περάσουμε μετά το 2-1 της Μπαρτσελόνα, αλλά τα καταφέραμε αν και είχαμε μειονέκτημα έδρας. Η Ρεάλ στον ημιτελικό έτυχε να είναι καλύτερη από εμάς. Τι να κάνουμε; Έτσι είναι ο αθλητισμός.

Το μήνυμα του για τους τελικούς της Basket League: Το τονίζω και πάλι. Δεν είναι απογοήτευση που πήγαμε στο φάιναλ φορ. Όσοι το λένε, το αναφέρουν επειδή πήρε τον τίτλο ο Παναθηναϊκός. Στους τελικούς του πρωταθλήματος θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε τον τίτλο. Έχουμε απουσίες, αλλά πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, να παίζουμε ο ένας για τον άλλον. Να πάμε στον «πόλεμο» για το πρωτάθλημα σαν αδέρφια.