Το μυαλό ακόμα στο Βερολίνο

Έχοντας ολοκληρώσει την ευρωπαϊκή περιπέτεια Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι προφανές πως δεν βλέπουν την ώρα να ξεκινήσουν τις «μάχες» στα play off της Basket League

Το μυαλό ακόμα στο Βερολίνο

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός επέστρεψαν από τις ευρωπαϊκές τους «περιπέτειες» στο Βερολίνο και πλέον ετοιμάζονται για τις ελληνικές «μάχες» τους.

Ο στόχος πλέον έχει μετατοπιστεί στα ενδότερα και δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μια διαδικασία, η οποία μάλιστα θα διεξαχθεί με ρυθμούς… fast track, αφού οι ομάδες θα παίζουν σχεδόν κάθε δύο ημέρες προκειμένου να προλάβουν οι παίκτες να ξεκουραστούν κάποιο διάστημα πριν ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους με την Εθνική ομάδα.

Όλα θα πρέπει μάλιστα να έχουν τελειώσει έως τις 14 Ιουνίου εάν οι τελικοί φτάσουν στα πέντε παιχνίδια.

Στην επιστροφή τους λοιπόν στα… πάτρια παρκέ οι δύο «αιώνιοι» έδειξαν πως είναι επηρεασμένοι από την δοκιμασία στο Final four. Μπορεί για διαφορετικούς λόγους, αλλά η εικόνα τους είχε θαμπά χρώματα.

Ο μεν Ολυμπbιακός εμφανώς απογοητευμένος και καταπονημένος από την περιπέτειά του στο Βερολίνο προσπάθησε στο ματς με το Περιστέρι να παίξει καλά, να νιώσει καλά, να βγάλει φάσεις και να δείξει πως είναι εδώ. Δυνατός, έτοιμος και γεμάτος απαντήσεις.

Κατάφερε να κερδίσει, να κάνει το 1-0 και σήμερα (1/6) στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» πέρα από τη νίκη θέλει να παίξει ακόμα καλύτερα, να αρχίσει να ρολάρει και να βάζει όλους τους παίκτες στην εξίσωση.

Ο δε Παναθηναϊκός μέσα σε ενθουσιασμό για την κατάκτηση του τίτλου στην EuroLeague δεν είχε το μυαλό του στο παιχνίδι με τον Άρη. Οι παίκτες του δεν ήταν καθόλου συγκεντρωμένοι, έκαναν εύκολα το λάθος, αντιδρούσαν αργά σε όσα τους έβαζε ο Άρης, ήταν εμφανές πως πνευματικά δεν ήταν ταγμένοι στο ματς.

Όμως είχαν κάποια «ξεσπάσματα» που τους βοήθησαν να… πατήσουν το γκάζι ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο και να «καθαρίσουν» το παιχνίδι, απέναντι σε μια ομάδα που πάλευε μέχρι και στην τελευταία φάση.

Είναι προφανές πως και οι δύο «αιώνιοι» δεν βλέπουν την ώρα να τελειώσουν τη σειρά των ημιτελικών και να ξεκινήσουν τις μεγάλες «μάχες».

Εκεί είναι προφανές πως το σκηνικό αλλάζει, μπαίνει το τεράστιο «πρέπει» μπροστά, μπαίνουν όλα τα υπόλοιπα στην άκρη και ο καθένας παλεύει για το… τομάρι του!