Τιμωρήθηκαν Ιωνικός Νικαίας και Δραπετσώνα από την ΔΕΑΒ

Πρόστιμο 2.500 ευρώ σε Ιωνικό Νικαίας και Δραπετσώνα, που θα παίξουν κεκλεισμένων των θυρών τα επόμενα πέντε εντός έδρας παιχνίδια τους.

  

Τιμωρήθηκαν Ιωνικός Νικαίας και Δραπετσώνα από την ΔΕΑΒ

Τα άγρια επεισόδια στο ματς του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΝΑ ανάμεσα στον Ιωνικό Νικαίας και την Δραπετσώνα οδήγησαν και σε βαριά τιμωρία των δύο ομάδων από την Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας. Συγκεκριμένα, οι δύο ομάδες θα πληρώσουν από 2.500 ευρώ και θα στερηθούν τον κόσμο τους για πέντε αγωνιστικές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΑΒ:

1. Με την υπ' αριθμ. 54/2024 Απόφασή της επέβαλε, σε βάρος των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων «ΑΟ Ιωνικός Νίκαιας» και «ΔΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ»

α) διοικητικό πρόστιμο ύψους δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (2.500) ευρώ εις έκαστον εξ΄ αυτών, καθώς και

β) απαγόρευση χρήσης του συνόλου των κερκίδων της αθλητικής εγκατάστασης, την οποία χρησιμοποιούν ως έδρα τους οι ομάδες Εφήβων Καλαθοσφαίρισης αυτών, που μετέχουν στο οικείο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ περιόδου 2024-2025, για πέντε (5) αγωνιστικές ημέρες οιασδήποτε επίσημης εγχώριας διοργάνωσης εις έκαστον εξ’ αυτών.

Η Απόφαση αφορά σε παράβαση, ήτοι για εκτεταμένα επεισόδια (συμπλοκές) που έλαβαν χώρα μεταξύ αθλητών, προπονητών, παραγόντων και φιλάθλων τους στην αθλητική εγκατάσταση του Δ.Α.Κ. ΝΙΚΑΙΑΣ «Ο ΠΛΑΤΩΝ», κατά τη διάρκεια του μεταξύ τους αγώνα καλαθοσφαίρισης που διεξήχθη στις 15-10-2024 για την διοργάνωση του πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας Καλαθόσφαιρας Εφήβων της ΕΣΚΑΝΑ, αγωνιστικής περιόδου 2024/2025.

Εφαρμογή άρθρου 9 του ν.5085/2024.