Ολυμπιακός: Το «μπαμ» του αρχηγού και ο Βεζένκοφ σε ρυθμούς MVP

Το δυναμικό come-back του Κώστα Παπανικολάου και ο Σάσα Βεζένκοφ που παίζει ήδη σε ρυθμού MVP, στην επιστροφή του στον Ολυμπιακό. 

Ολυμπιακός: Το «μπαμ» του αρχηγού και ο Βεζένκοφ σε ρυθμούς MVP

Ο Κώστας Παπανικολάου έβγαλε μία μεγάλη και απαιτητική σεζόν πέρσι, συμμετείχε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οπότε το σώμα του χρειαζόταν επειγόντως ξεκούραση. Έχασε μέρος της προετοιμασίας, ήταν πίσω σε θέμα φυσικής κατάστασης, αλλά έχει δουλέψει εντατικά τις τελευταίες μέρες. Και κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο, ο αρχηγός του Ολυμπιακού επέστρεψε στις υψηλές πτήσεις. Ήταν ο γνωστός καλός «Παπ». Έβαλε τα σουτ που έπρεπε, έκλεισε τρύπες στην άμυνα, αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε περιφέρεια και ψηλούς. Ολοκλήρωσε τον αγώνα με +16 στο σύστημα +/- (το υψηλότερο ανάμεσα στους συμπαίκτες του), δείγμα της επίδρασής του στο παιχνίδι.

Δεν είναι τυχαίο το σχόλιο που επικρατεί εδώ και χρόνια στο μεγάλο λιμάνι πως «όταν ο Παπανικολάου παίζει καλά, κερδίζει σχεδόν πάντα ο Ολυμπιακός». Σε 25 λεπτά είχε 13 πόντους, με 5/5 δίποντα. Μοίρασε μπάλες, έδωσε ασίστ, μέτρησε κλεψίματα, έτρεξε στον αιφνιδιασμό, είχε την περίφημη καλή κίνηση μακριά από τη μπάλα. Η επιστροφή του στις καλές εμφανίσεις, όχι μόνο τον γεμίζει αυτοπεποίθηση, αλλά ανεβάζει και επίπεδο την ομάδα του Πειραιά. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει αρχίσει και δοκιμάζει τη δυάδα Παπανικολάου-Φουρνιέ μαζί στο παρκέ και αυτό είναι κάτι που θα το δούμε συχνότερα και στη συνέχεια.

Ο Βεζένκοφ σε ρυθμούς... MVP

Το έχουμε τονίσει πολλάκις πως η φετινή σεζόν για τον Σάσα Βεζένκοφ έχει μία έξτρα πρόκληση. Καλείται όχι μόνο να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην επιστροφή της ομάδας στην κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και να ανταπεξέλθει στο βάρος του υψηλού συμβολαίου. Βλέπετε, πήρε δικαίως σύμφωνα με την αξία του ένα τεράστιο συμβόλαιο, αλλά παράλληλα αυτό το χαρτί μπορεί να λειτουργήσει και σαν... βαρίδι αν δεν υπάρξει σωστή διαχείριση. Όλοι, πλέον, αναμένουν από εκείνον να είναι ικανός σχεδόν σε κάθε ματς. Δεν είναι εύκολο, είναι σχεδόν αδύνατον, αλλά ο Βούλγαρος φόργουορντ πάει να το κάνει πράξη, δείχνοντας σε όλους την αξία του.

Ο ηγέτης των «ερυθρολεύκων» ήταν αυτός που έδωσε ρυθμό σε όλη την ομάδα. Η κίνησή του μακριά από την μπάλα και ο τρόπος που πήγαινε στα κενά έδωσαν ώθηση στην αρχή. Με τον Μουστάφα Φαλ σε ρόλο «Δούρειου Ίππου», τα κοψίματα και οι χώροι ήταν περισσότεροι, με τον αριστερόχειρα φόργουορντ να σημειώνει συνεχόμενους πόντους. ολοκλήρωσε τον αγώνα με 22 πόντους με μόλις 11 σουτ και 4 ντρίμπλες. Οι τρεις από αυτές μάλιστα έγιναν στην ίδια φάση! Ήταν εκπληκτικός, σκοράροντας στο ματς με επτά διαφορετικούς τρόπους. Μέτρησε και εκείνος 22 πόντους (3/5 τρίποντα) σε μόλις 23 λεπτά συμμετοχής, ενώ μάζεψε και 7 ριμπάουντ. Ρεσιτάλ!