Ολυμπιακός: Πήρε μπρος ο Θρύλος!

Ο Ολυμπιακός έπαιξε υπέροχο μπάσκετ κόντρα στο Μιλάνο, βρίσκει ρυθμό και άρχισε να δείχνει σκηνές από τα προσεχώς - Γράφει ο Ν. Ψιλόπουλος. 

Ολυμπιακός: Πήρε μπρος ο Θρύλος!

Ο Ολυμπιακός προβλημάτισε με την αγωνιστική του εικόνα στο περασμένο ματς κόντρα στη Ζαλγκίρις. Γιατί φέτος ναι μεν υπάρχει η απαίτηση η ομάδα να κερδίζει και να επιστρέψει στους τίτλους, αλλά θα πρέπει και να παρουσιάσει όμορφο και θελκτικό μπάσκετ. Όπως περίφημα έχει πράξει τα τελευταία χρόνια. Ύστερα από την υπέροχη αγωνιστική εικόνα της ομάδας κόντρα στον Άρη, οι Πειραιώτες συνέχισαν τις υψηλές πτήσεις και κόντρα στο Μιλάνο.

Έλεγχος του ρυθμού από την αρχή της αναμέτρησης, συνεχόμενο προβάδισμα στο σκορ, γρήγορο μπάσκετ, καλή κυκλοφορία της μπάλας, αλλά και καλό περιφερειακό σουτ. Ο Ολυμπιακός είχε 12/27 τρίποντα (44%), μοίρασε 20 ασίστ και ας έχασε τα ριμπάουντ (31-40). Είναι ένα θέμα, αλλά ο Ολυμπιακός μπορεί να χαμογελά ενόψει της συνέχειας. Δείχνει πως το τρένο μπήκε στις ράγες και η ομάδα βαδίζει στον καλό δρόμο που θέλει.

Ο Σάσα Βεζένκοφ αποτελεί και πάλι τη σταθερά της ομάδας στην επίθεση. Πέτυχε 22 πόντους σε μόλις 23 λεπτά συμμετοχής, σκοράροντας σχεδόν με κάθε τρόπο. Ο Σακίλ ΜακΚίσικ βρίσκεται από την αρχή της σεζόν σε έξοχη κατάσταση και είναι δύσκολο για τον Γιώργο Μπαρτζώκα να του βρει ενεργό ρόλο, με τόσο γεμάτο ρόστερ. Εξαιτίας και της απουσίας του Γκος, έπαιξε περισσότερο και έκανε... θραύση. Μέτρησε 22 πόντους, είχε 3/3 τρίποντα, έτρεχε στον αιφνιδιασμό, δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα στην επίθεση. Αστείρευτη ενέργεια, μεγάλο ματς.

Μπήκε στην εξίσωση και ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος έκανε το καλύτερο του παιχνίδι στην τρέχουσα σεζόν. Έπαιζε με αυτοπεποίθηση, πήρε πρωτοβουλίες στην επίθεση, δεν έχασε σουτ (5/5). Είχε αστείρευτη ενέργεια σε άμυνα και επίθεση. Προβληματίζει το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Τάιλρ Ντόρσεϊ, ο οποίος ζορίζεται να βρει ρυθμό, ενώ ο Εβάν Φουρνιέ προσπαθεί, αλλά απόψε δεν του μπήκαν τα σουτ. Μόνο χαμόγελα για τη διάθεση που βγάζει στο παρκέ ο Λούκα Βιλντόζα. Επόμενος αντίπαλος η Εφές.