Ολυμπιακός: Εικόνα που προβληματίζει

Είναι νωρίς στη σεζόν, αλλά είναι θέμα όταν ζορίζεσαι στην Α1 να νικήσεις το Λαύριο - Ο Γιώργος Μπαρτζώκας καλείται να βρει λύσεις για τον νέο Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός: Εικόνα που προβληματίζει

Ο Ολυμπιακός μπορεί να νίκησε το Λαύριο με 93-75, αλλά το τελικό σκορ σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Οι Πειραιώτες βρέθηκαν να χάνουν στο ημίχρονο (43-40), το παιχνίδι ήταν ντέρμπι έως και την 3η περίοδο (64-69), με τους γηπεδούχους να είναι μέσα στο ματς μέχρι και το 35' (69-71). Δημιουργεί προβληματισμό η αγωνιστική εικόνα των ερυθρολεύκων. Μπορεί να βρισκόμαστε στην έναρξη της σεζόν, καμία αντίρρηση πως οι ομάδες δεν είναι έτοιμες και οι παίκτες δεν βρίσκονται στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά δεν είναι δυνατόν οι «ερυθρόλευκοι» να τα βρίσκουν... σκούρα κόντρα στο Λαύριο.

Μία ομάδα που με όλο το σεβασμό προς την σεβαστή παρουσία της τα τελευταία χρόνια, δύσκολα θα καταφέρει να μπει στα φετινά πλέι οφς. Και όταν αυτό το (αξιόμαχο όντως) σύνολο κοντράρει στα ίσα αυτό τον πανίσχυρο Ολυμπιακό, είναι θέμα. Είναι θέμα γιατί οι Πειραιώτες διαθέτουν ένα ρόστερ με τεράστια ποιότητα και βάθος. Μία ομάδα που είναι στελεχωμένη με ελίτ μπασκετμπολίστες, από το κορυφαίο επίπεδο.

Με αθλητές που έχουν και κίνητρο να αποδείξουν πράγματα στον προπονητή τους, προσπαθώντας ο καθένας να διεκδικήσει έναν περισσότερο ενεργό ρόλο. Κάποιοι, όμως, ενδεχομένως και να είδαν σαν αγγαρεία το ματς με το Λαύριο, κάτι που δε συνάδει με τη νοοτροπία της ομάδας, ενώ άλλοι προσπαθούν ακόμη να προσαρμοστούν μέσα στο σύνολο, είτε στον τρόπο παιχνιδιού, είτε με τον ρόλο τους.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να εμφανίζει ορισμένες αδυναμίες στην άμυνα, πέταξε στα... σκουπίδια 10 βολές (22/32), έδωσε τη δυνατότητα στον αντίπαλο να μαζέψει 11 επιθετικά ριμπάουντ, ενώ για ακόμη μία φορά, η ομάδα του Πειραιά ήταν άστοχη από την περιφέρεια (7/25). Παρά το γεγονός πως το ρόστερ φέτος είναι στελεχωμένο με περισσότερους και ικανότερους σουτέρ, μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να βρει καλό και σταθερό περιφερειακό σουτ. Το μόνο πράγμα στο οποίο μπορεί να χαμογελά ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ήταν οι 28 ασίστ που μοίρασαν οι συμπαίκτες του, δείγμα του ομαδικού μπάσκετ που θέλει να παίξει και φέτος η ομάδα.

Το γεγονός πως κάτι δεν έχει ξεκινήσει καλά, το παραδέχτηκε και στις δηλώσεις του ο Γιώργος Μπαρτζώκας: «Αυτήν τη στιγμή δείχνουμε ότι είμαστε σε φόρμα Φεβρουαρίου, σαν να υπάρχει κόπωση στην ομάδα, πνευματική και σωματική. Είμαστε διστακτικοί, δεν είμαστε φρέσκοι. Το γεγονός ότι λείπουν οι δύο ψηλοί δεν είναι δικαιολογία». Τα είπε όλα ο Έλληνας τεχνικός στις δηλώσεις του, σχολιάζοντας την πραγματικότητα, μη θέλοντας να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του.

Ας μη ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός έρχεται από ήττα στην Πόλη από τη Φενέρμπαχτσε, εμφανίζοντας αδυναμίες, ενώ και στο Σούπερ Καπ, ναι μεν το κατέκτησε, αλλά είχε και εκεί θέματα. Ας μη ξεχνάμε πως ζορίστηκε στον ημιτελικό κόντρα στο Περιστέρι, ενώ στον τελικό ναι μεν έδειξε νοοτροπία νικητή, κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό, αλλά και οι «πράσινοι» στο τέλος πήγαν να το γυρίσουν το ματς. Ο Έλληνας τεχνικός ήταν ενοχλημένος με τους παίκτες του και τους έβαλε... γκάζια.

Την ερχόμενη Παρασκευή άλλωστε έρχεται το πρώτο επίσημο εντός έδρας ματς για τους «ερυθρόλευκους» κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ και ο Ολυμπιακός οφείλει να είναι πανέτοιμος. Όχι μόνο με το να κερδίσει, αλλά και να παίξει καλό μπάσκετ. Οι Αγγελόπουλοι έδωσαν τα... ρέστα τους. Αύξησαν το μπάτζετ, έφεραν τους καλύτερους παίκτες που θα μπορούσαν να φέρουν και είχε ανάγκη η ομάδα και ο Γιώργος Μπαρτζώκας καλείται να φέρει εις πέρας την αποστολή. Ποια είναι αυτή; Να χτίσει μία ομάδα, με πολλούς αστέρας, η οποία θα συνδυάσει την ουσία με το αποτέλεσμα. Αυτή φέτος είναι η δική του πρόκληση. Έχει όλα τα καλά υλικά στα χέρια του.