Ολυμπιακός: Που πας με 20 ριμπάουντ λιγότερα;

Τεράστια πληγή τα ριμπάουντ για αυτό το επίπεδο - Ο Ολυμπιακός οφείλει να διορθώσει τα λάθη του.

Ολυμπιακός: Που πας με 20 ριμπάουντ λιγότερα;

O Oλυμπιακός ηττήθηκε από τη Φενέρμπαχτσε στην πρεμιέρα του στην Ευρωλίγκα. Σε ένα γήπεδο βέβαια που θα περάσουν νικηφόρα φέτος λίγες ομάδες. Οι Πειραιώτες φαίνεται πως δεν έχουν ακόμη ρυθμό και δεν βρήκαν ποτέ διάρκεια στην επίθεση. Φάνηκε από το μόλις 20% (4/20) που είχαν στα τρίποντα, από το 3/14 σουτ Έχασαν ορισμένα εύκολα λέι-απ και σουτ. Ο Σάσα Βεζένκοφ δεν... ζεστάθηκε ποτέ, ο Εβάν Φουρνιέ ψάχνει να βρει ρυθμό, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ δεν ήταν στη μέρα του, ενώ και ο Άλεκ Πίτερς ήταν υποτονικός. Πάλι καλά που είχε νεύρο και διάθεση ο Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος κουβάλησε στα δύσκολα την ομάδα.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν αρκετά ανόητα λάθη στο δεύτερο μέρος, τα οποία έδωσαν εύκολους πόντους στον αντίπαλο. Υπήρχε έλλειψη μαχητικού πνεύματος, κάτι που αποτυπώνεται περίτρανα στη συντριβή που γνώρισε η ομάδα του Πειραιά στα ριμπάουντ (44-24). Είναι αδύνατον να κερδίσεις ένα ματς επιπέδου Ευρωλίγκας αφήνοντας τον αντίπαλο να πάρει +20 ριμπάουντ.

Είναι γεγονός πως η απουσία των Μουσταφά Φαλ και Νίκολα Μιλουτίνοφ δημιουργεί αδυναμία στα ριμπάουντ, αλλά είναι αδιανόητο να αφήνεις των αντίπαλο να κυριαρχεί σε τόσο μεγάλο βαθμό στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη.

O Oλυμπιακός φέτος έχει ενισχυθεί εντυπωσιακά, υπάρχει ποσότητα και ποιότητα, σε όλες τις θέσεις. Έχουν, όμως, προστεθεί και ορισμένοι νέοι αθλητές, οι οποίοι χρειάζονται χρόνο για να ταιριάξουν μέσα στο ροτέισον. Επίσης, κάποιοι παίκτες, όπως ο Τόμας Ουόκαπ, αλλά και ο Κώστας Παπανικολάου, είναι ένα βήμα πίσω σε επίπεδο ετοιμότητας και φυσικής κατάστασης.

Ο Ολυμπιακός καλείται να πάρει ένα ηχηρό μάθημα από αυτή την ήττα, την πρώτη που βιώνει στην τρέχουσα σεζόν, καθώς μέχρι τώρα ήταν αήττητος, τόσο στα φιλικά, όσο και στα επίσημα παιχνίδια. Eίναι ακόμη νωρίς στη σεζόν, έχει ταλέντο να κάνει μεγάλα πράγματα φέτος, αλλά οφείλει να τα διορθώσει άμεσα.