Το πικ εν ρολ του Βεζένκοφ με τον Ντόρσεϊ και η ποιότητα του Πετρούσεφ

Ο Ολυμπιακός φέτος ποντάρει στο πικ εν ρολ, με τους Τάιλερ Ντόρσεϊ και Σάσα Βεζένκοφ να συνεργάζονται έξοχα - Ο Φιλίπ Πετρούσεφ εμπέδωσε πως έχει ρόλο στην ομάδα.

Το πικ εν ρολ του Βεζένκοφ με τον Ντόρσεϊ και η ποιότητα του Πετρούσεφ

Κατά τη διάρκεια του Σούπερ Καπ και ειδικά στον τελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό, βλέπαμε συχνά τον Ολυμπιακό να παίζει πικ εν ρολ. Αποτελεί και φέτος έναν βασικό τρόπο ανάπτυξης των «ερυθρολεύκων». Αυτή η συνεργασία «δύο εναντίον δύο», η οποία μπορεί να φέρει αποτέλεσμα στην επίθεση. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλει φέτος να παίξει το πικ εν ρολ κυρίως με τους Τάιλερ Ντόρσεί και Σάσα Βεζένκοφ, δηλαδή να συνεργάζεται το «2» με το «4».

Ο Έλληνας ομογενής γκαρντ έστηνε τα πικ εν ρολ λοιπόν με τον Βούλγαρο φόργουορντ, αλλά κατά κύριο λόγο έπαιρνε πάνω του εκείνος τα σουτ. Αξιοποίησε σχεδόν όλα τα σκριν του Βεζένκοφ, βρήκε ρυθμό στο σουτ και ξεκίνησε τον τελικό με 4/5 τρίποντα. Εδώ ο Ντόρσεϊ διάβασε καλά την άμυνα του Παναθηναϊκού.

Οι «πράσινοι» ήθελαν πάση-θυσία να μην πάρει την μπάλα στην κατοχή του ο Βούλγαρος φόργουορντ (ο παίκτης που τον μάρκαρε κολλούσε πάνω του και τον έσπρωχνε ελαφρά, για να μην δώσει την αλλαγή, δίνοντας έτσι όμως χώρο στον παίκτη που παίρνει το σκριν από τον Βεζένκοφ να σουτάρει), αλλά εδώ ήρθε η τιμωρία από τον Ντόρσεϊ. Εκμεταλλεύτηκε την ικανότητά του να σουτάρει μετά από ντρίμπλα και «εκτέλεσε» τους «πράσινους».

Η ποιότητα του Πετρούσεφ

Είναι γεγονός πως ο Φιλίπ Πετρούσεφ παρουσιαζόταν προβληματισμένος το καλοκαίρι. Είναι ευχαριστημένος στον Ολυμπιακό και στη ζωή του στην Ελλάδα, έχει καλή σχέση με τον προπονητή και τους συμπαίκτες του, αλλά ο κάθε αθλητής θέλει να παίζει. Στην είδηση της επιστροφής του Σάσα Βεζένκοφ, άρχισε να απορεί για τον ρόλο του ενόψει της νέας σεζόν, αλλά η διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα να περάσει (αρχικά) τον Άλεκ Πίτερς στο «3», έδωσε στον Σέρβο ηρεμία. Στην πορεία, όμως, όταν οι Πειραιώτες έκαναν δικό τους και τον Εβάν Φουρνιέ, ο Σέρβος φόργουορντ/σέντερ ένιωσε ανασφάλεια.

Με τον Γάλλο στο «3», ο Πίτερς θα επέστρεφε στο «4» και ξαφνικά έβλεπε τον εαυτό του να είναι ο τρίτος στο πόστο του πάουερ φόργουορντ και ο τέταρτος στο «5», αφού στους ψηλούς υπάρχουν οι Νίκολα Μιλουτίνοφ, Μουσταφά Φαλ και Μόουζες Ράιτ. Είναι γεγονός πως ο «Φίλιππος» άρχισε να ψάχνεται και αισθανόμενος πως δεν θα έχει ενεργό ρόλο στον Ολυμπιακό της νέας σεζόν, έψαξε το σενάριο δανεισμού του. Ο Ερυθρός Αστέρας ήταν έτοιμος να τον κάνει δικό του, με τον παίκτη να είναι πρόθυμος να επιστρέψει στους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου, αλλά οι Αγγελόπουλοι έβαλαν «στοπ».

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε με τον παίκτη, του ξεκαθάρισε πως τον υπολογίζει, αλλά και πως θα έχει ρόλο στο ροτέισον του συλλόγου ενόψει της νέας σεζόν. Και εκεί ο παίκτης κάπου ηρέμησε, εμπέδωσε πως φέτος είναι μέλος μιας ομάδας που έχει στόχο να κάνει κάτι σπουδαίο και άρχισε να ξεδιπλώνει το ταλέντο του στο παρκε. Δεν ήταν τυχαία και η ατάκα του προέδρου Παναγιώτη Αγγελόπουλου για εκείνον λέγοντας πως: «Ο Πετρούσεφ κατάλαβε πως θα μείνει, πως δεν πρόκειται να πάει πουθενά, αλλά και πως θα κάνει καριέρα στον Ολυμπιακό».

Αφορμή φυσικά η εξαιρετική του εμφάνιση στον τελικό του Σούπερ Καπ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Σέρβος φόργουορντ, ο οποίος μπορεί να παίξει άνετα είτε στο «4», είτε στο «5», ήταν μόνιμη απειλή για το αντίπαλο καλάθι. Τέλειωνε τις φάσεις στον αιφνιδιασμό, έβαζε τρίποντα, ολοκλήρωνε αποτελεσματικά τις φάσεις μέσα στη ρακέτα, ασφάλιζε τα ριμπάουντ.

Ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 18 πόντους και 8 ριμπάουντ και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το διάστημα που βρήκε απέναντί του τον Ομέρ Γιούρτσεβεν, ο οποίος ήταν εμφανές πως ακόμα δεν έχει προσαρμοστεί στο αμυντικό πλάνο του Παναθηναϊκού. Είναι τεράστιο όπλο για τον Ολυμπιακό να έχει για εναλλακτική λύση στο «4» και στο «5» την ποιότητα του Φιλίπ Πετρούσεφ, ο οποίος θα μπορούσε να είναι ο βασικός πάουερ φόργουορντ στις μισές ομάδες της Ευρωλίγκας.