Ολυμπιακός: Η επιμονή του Βεζένκοφ

Ο Σάσα Βεζένκοφ δεν ξεκίνησε καλά στον τελικό - Είχε, όμως, επιμονή και ο Γιώργος Μπαρτζώκας του έδειξε τεράστια εμπιστοσύνη - Στο τέλος δικαιώθηκε και έκανε τη διαφορά στο ματς

Ολυμπιακός: Η επιμονή του Βεζένκοφ

Μπορεί ο Σάσα Βεζένκοφ να αποτέλεσε τον πρώτο σκόρερ του τελικού στο Σούπερ Καπ, αλλά και τον μεγάλο MVP της αναμέτρησης (20 πόντοι με 6/12 σουτ, 3/4 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 5/5 βολές σε 31 λεπτά), αλλά η αλήθεια είναι πως ξεκίνησε υποτονικά την αναμέτρηση. Η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν προσαρμοσμένη πάνω του, στις πρώτες κατοχές η μπάλα δεν ακούμπησε καν σε εκείνον και άργησε να πάρει τα πρώτα του σουτ. Ήταν μάλιστα και άστοχος, δείχνοντας εκτός ρυθμού.

Έμοιαζε αδύνατον να βρει χώρους σε καταστάσεις μισού γηπέδου για σχεδόν 35 λεπτά, ούτε και μπορούσε να αποδώσει πόντους με την γνωστή κίνησή του μακριά από τη μπάλα. Είναι σημαντικό όμως το εξής, δείγμα του αλτρουϊσμού του, αλλά και της προσωπικότητάς του. Δεν εκβίασε προσπάθειες, δεν πίεσε καταστάσεις να γίνει πρωταγωνιστής ενώ δεν γινόταν και με τον τρόπο του δημιούργησε καταστάσεις για τους συμπαίκτες του. Είτε με τα σκριν που έκανε, είτε με το να τραβάει δεύτερο παίκτη πάνω του. Πέρα από τους 20 πόντους που σημείωσε, έδωσε και άλλους 17 στους συμπαίκτες του. Δηλαδή, σύνολο 37!

Στην πορεία, όμως, και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, ο επίμονος Σάσα Βεζένκοφ, άρχισε να παίρνει μπρος. Έχει γίνει καταπληκτικός σε καταστάσεις στο ανοιχτό γήπεδο και τελειώνει σχεδόν πάντα υποδειγματικά τους αιφνιδιασμούς της ομάδας του. Έδωσε 6 πόντους στον Ολυμπιακό στο γρήγορο τρανζίσιον και αποτελεί αναμφίβολα έναν από τους καλύτερους φόργουορντ στην Ευρωλίγκα στο να τρέχει και να τελειώνει τις φάσεις στον αιφνιδιασμό. Στην τελευταία περίοδο, αν και δεν έδειχνε επιθετικά να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον εμπιστεύθηκε και τον κράτησε στο παρκέ. Δείγμα της εμπιστοσύνης, αλλά και τη μεγάλης πίστης που έχει ο Έλληνας τεχνικός στο ταλέντο του Βούλγαρου. Ήξερε πως ο MVP της Ευρωλίγκας για το 2023 θα βρει τον τρόπο να ξεχωρίσει, αλλά και να κάνει τη διαφορά για την ομάδα του στο κρίσιμο σημείο.

Εδώ βέβαια ενδεχομένως και να ευθύνεται και ο Παναθηναϊκός. Βλέπετε, οι «πράσινοι» άλλαξαν προσέγγιση στα τελευταία πέντε λεπτά του τελικού. Αποφάσισε να παίξει με αλλαγές στην άμυνα, ο Σάσα Βεζένκοφ διάβασε την άμυνα, βρήκε χώρους και χτύπησε τον αντίπαλο στο ψαχνό. Πήρε πρωτοβουλίες, έβαλε μεγάλα σουτ και «εκτέλεσε» το «τριφύλλι».

Το τρίποντο που έβαλε για το 73-77 (που έρχεται από επιθετικό ριμπάουντ του Ράιτ) ήρθε επειδή έπειτα από τις αλλαγές πάνω του είχε βρεθεί πάνω του ο Γκραντ, στην συνέχεια υπάρχει ένα μπέρδεμα στην άμυνα των “πρασίνων” και βρέθηκε μόνος του στη περιφέρεια. Αξιοποίησε τον ελάχιστο χώρο που βρήκε και στα 34'' πριν το τέλος με το τρίποντο που έβαλε με το σκορ στο 75-81. Ήταν το σουτ που έδωσε ουσιαστικά «τέλος» στην αναμέτρηση. Ο Βούλγαρος στο τέλος έδειξε ηγετικά στοιχεία, αλλά και νοοτροπία νικητή, με τους Αγγελόπουλους να σχολιάζουν για εκείνον «για αυτά τα πράγματα επέστρεψε στον Ολυμπιακό». Σκηνές από τα προσεχώς.