Ολυμπιακός: Φέτος δεν χαρίζει τίποτα!

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της σεζόν, ήταν ανώτερος και απέδειξε πως φέτος δεν χαρίζει τίποτα!

Ολυμπιακός: Φέτος δεν χαρίζει τίποτα!

Οι δύο ομάδες είναι φανερά ανέτοιμες, αλλά άπαντες είδαν και κατάλαβαν πως υπήρχε μεγάλη επιθυμία για τον τίτλο. Υπήρχε ένταση, νευρικότητα, αρκετά φάουλ, υπήρχε μεγάλη «δίψα» για το τρόπαιο. Όχι μόνο από τον Ολυμπιακό, ο οποίος ήθελε να απαντήσει για όσα έγιναν πέρσι, αλλά και από τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» μπορεί επικοινωνιακά να έβγαζαν προς τα έξω πως δεν τους νοιάζει το τρόπαιο (το σχολίασε μετά το τέλος του αγώνα και ο Εργκίν Αταμάν), αλλά μέσα στο παρκέ έδειχναν κάτι άλλο..

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος, είχε το προβάδισμα στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και έβγαζε μία σιγουριά πως στο τέλος θα έπαιρνε τη νίκη. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε στο τρίτο δεκάλεπτο, πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα στο σκορ, αλλά η αντίδραση των Πειραιωτών ήταν άμεση. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πάντα άμεση απάντηση, σε κάθε αντίδραση του «τριφυλλιού».

O «καυτός» Τάιλερ Ντόρσεϊ ήταν αυτός που οδήγησε τον Ολυμπιακό στο πρώτο μέρος με τα 4/4 σερί τρίποντά του, ενώ στην πορεία ανέλαβε δράση ο εξαιρετικός Φιλίπ Πετρούσεφ, ο οποίος έχει εμπεδώσει πως έχει θέση και ρόλο στην ομάδα του Πειραιά. Ο Σάσα Βεζένκοφ ξεκίνησε υποτονικά στην αναμέτρηση, αλλά στο δεύτερο μέρος βρήκε ρυθμό και στο τέλος έκρινε την έκβαση της αναμέτρησης. Έβαλε μεγάλα σουτ, έδειξε την κλάση του και οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του τίτλου.

Καμία αντίρρηση πως το Super Cup είναι ο μικρότερος σε αξία τίτλος της χρονιάς, αλλά φέτος ο Ολυμπιακός δεν χαρίζει τίποτα! Είναι αποφασισμένος να κατακτήσει όλα τα τρόπαια μέσα στην αγωνιστική σεζόν, κάνοντας το «4 στα 4». Σε μία ιδιαίτερη χρονιά, στην οποία ο σύλλογος συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής. Οι Πειραιώτες έχουν τεράστιο επιθετικό ταλέντο φέτος, έχουν περισσότερους σκόρερ και σουτέρ, ποντάρουν στην επίθεση, αλλά θα πρέπει να διατηρήσουν και τις αρχές τους στην άμυνα. Είναι ένα θέμα, αλλά αναμφίβολα θα βελτιωθεί στη συνέχεια. Ας μη ξεχνάμε πως πάλεψαν στη Ρόδο χωρίς τους Νίκολα Μιλουτίνοφ και Μουσταφά Φαλ.

Πλέον, το μυαλό στρέφεται στην επόμενη εβδομάδα και στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας κόντρα στη Φενέρμπαχτσε. Ένα αρκετά δύσκολο τεστ και οι Πειραιώτες θα κληθούν να παρουσιαστούν περισσότερο έτοιμοι. Η αλήθεια πάντως είναι πως παρά το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν παίζει εξαιρετικά, μετράει μόνο νίκες! Από τα φιλικά μέχει και τα επίσημα, δεν έχει χάσει κανένα απολύτως ματς. Νοοτροπία νικητή!