Ολυμπιακός: Ώρα για αποδείξεις

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στη μάχη του Super Cup έχοντας στόχο να κατακτήσει το τρόπαιο και να στείλει... μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Ολυμπιακός: Ώρα για αποδείξεις

Μπορεί το Super Cup να μην έχει ιδιαίτερη βαρύτητα σαν τίτλος, αλλά ο Ολυμπιακός έχει ένα «πρέπει» σε αυτό το τουρνουά. Μπορεί οι ομάδες να είναι ανέτοιμες ακόμη, αλλά υπάρχει τεράστια επιθυμία από όλους στο μεγάλο λιμάνι ώστε να πάρουν αυτό το τρόπαιο. Τόσο για αγωνιστικούς, όσο και για επικοινωνιακούς λόγους. Το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας, όπως και το γόητρο, έχει πληγωθεί και οι Πειραιώτες θέλουν να απαντήσουν. Ώρα για αποδείξεις, λοιπόν, τουλάχιστον σε αυτό το όντως πρώιμο στάδιο. Η κατάκτηση του τίτλου θα στείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως οι Πειραιώτες φέτος δεν αστειεύονται.

Ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί στο φάιναλ φορ χωρίς τους Μουσταφά Φαλ και Μόουζες Ράιτ, αλλά θα καλύψουν το κενό τους οι Mόουζες Ράιτ και Φιλίπ Πετρούσεφ. Οι Πειραιώτες έχουν δείξει εξαιρετικά στοιχεία στην επίθεση, αλλά εμφανίζουν ορισμένες αδυναμίες στην άμυνα.

Ο Σάσα Βεζένκοφ μοιάζει λες και δεν έλλειψε ούτε μία μέρα από το μεγάλο λιμάνι, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ δείχνει έμπρακτα το εκτελεστικό του ένστικτο, ενώ και ο Λούκα Βιλντόζα δείχνει να έχει προσαρμοστεί γρήγορα στο ερυθρόλευκο σύστημα. Ο Εβάν Φουρνιέ ψάχνει ακόμη τα πατήματά του, αλλά υπάρχει η αίσθηση πως θα... αφυπνιστεί άμεσα με το «καλημέρα» στο τουρνουά στη Ρόδο. Ο Άλεκ Πίτερς παραμένει σε εξαιρετική κατάσταση και ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα τον χρησιμοποιήσει και στο ίδιο σχήμα με τον Βούλγαρο φόργουορντ.

Πρώτος αντίπαλος το Περιστέρι, το οποίο έχει χάσει τη δυναμική του σε σχέση με πέρσι και ο Ολυμπιακός δεν φαίνεται πως θα αντιμετωπίσει πρόβλημα. Θα είναι μία ευκαιρία για τον Γιώργο Μπαρτζώκα να ανοίξει το ροτέισον και να κρατήσει φρέσκια την ομάδα του ενόψει του τελικού.

Ο Έλληνας τεχνικός θα αναμένει από τους παίκτες του να έχουν καλή κυκλοφορία της μπάλας, να παρουσιάσουν το ομαδικό μπάσκετ που θέλει ο προπονητής τους και μέσω αυτού να... λάμψουν στην επίθεση. Υπάρχει τεράστιο κίνητρο από όλους. Άπαντες θέλουν να αντιδράσουν για τον πικρό τρόπο που τέλειωσε πέρσι η σεζόν. Άλλωστε, η ομάδα του Πειραιά φέτος θέλει να κατακτήσει όλους τους τίτλους σε όλες τις διοργανώσεις.