Ταϊρίκ Τζόουνς για Λεσόρ: «Κανείς στον κόσμο δεν μπορεί να είναι σαν εκείνον»

Ο Ταϊρίκ Τζόουνς απάντησε αναφορικά με τις συγκρίσεις που γίνονται ανάμεσα στον ίδιο και τον Ματίας Λεσόρ ενώ σχολίασε και τη συνεργασία του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. 

Ταϊρίκ Τζόουνς για Λεσόρ: «Κανείς στον κόσμο δεν μπορεί να είναι σαν εκείνον»

Ο δυναμικός σέντερ που άνοιξε νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο Mozzart στον “άρχοντα των δαχτυλιδιών” Ζοτς και πως είναι να τον έχει προπονητή ενώ απάντησε και σε σχετική ερώτηση για τις συγκρίσεις που γίνονται ανάμεσα σε εκείνον και τον Ματίας Λεσόρ του Παναθηναϊκού, προτιμώντας μία διπλωματική στάση.

“Ειλικρινά, δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα κάνω αυτά που έκανε, ούτε ότι θα γίνω σαν αυτόν. Γιατί κανείς στον κόσμο δεν μπορεί να είναι ο Ματίας Λέσορ, εκτός από τον ίδιο. Όπως κανείς δεν μπορεί να είναι ο Ταϊρίκ Τζόουνς.

Θέλω να είμαι αυτός που είμαι στο παρκέ, όχι να προσπαθώ να είμαι κάποιος άλλος. Έτσι είμαι, έτσι αρέσει σε εμένα. Οι άνθρωποι με τους οποίους μοιράζομαι τα αποδυτήρια, εκτιμούν αυτό που είμαι, όχι αυτό που θα μπορούσα να είμαι”, απάντησε χαρακτηριστικά.

Οι δύο περιπτώσεις παικτών έχουν δεδομένα κοινά στοιχεία τόσο αγωνιστικά όσο και αναφορικά με τη… διαδρομή τους (η Παρτιζάν πλέον συνδετικός κρίκος) και μένει να φανεί κατά πόσον αυτά θα αυξηθούν με το πέρασμα του χρόνου. Αυτό βέβαια σημαίνει πως θα πρέπει ο Τζόουνς να καθιερωθεί στην ελίτ.

Αναφορικά με τη συνεργασία του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς το πρώτο αυτό διάστημα, σχολίασε ότι… “Δεν πρέπει να είσαι ικανοποιημένος με αυτά που έχεις επιτύχει και πρέπει πάντα να αναζητάς νέους τρόπους βελτίωσης όταν δουλεύεις μαζί του.

Είναι σπουδαίος άνθρωπος, σπουδαίος δάσκαλος και προπονητής, είναι πολύ καλό να μαθαίνεις από αυτόν. Σου δίνει απαντήσεις σε όλες σου τις ερωτήσεις και σε δοκιμάζει κάθε φορά που πατάς στο παρκέ.

Εφόσον ακολουθούμε το πλάνο του, δεν υπάρχει πρόβλημα. Φυσικά, έχουμε και περιθώρια να αυτοσχεδιάσουμε λίγο, όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες, αλλά είναι σημαντικό να ακολουθήσουμε αυτό που μας έχει ετοιμάσει, γιατί αυτό μας δίνει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουμε”.