Ολυμπιακός: Η αποφόρτιση του Ουόκαπ

Ο Ολυμπιακός φέτος ενίσχυσε το ρόστερ του με περισσότερους ικανούς δημιουργούς και με αυτόν τον τρόπο απελευθερώνει τον Τεξανό γκαρντ.

Ολυμπιακός: Η αποφόρτιση του Ουόκαπ

Ο Ολυμπιακός φέτος αναβάθμισε το ρόστερ του με μεγαλύτερη ποιότητα, φέρνοντας παίκτες-πρωταγωνιστές, αλλά και μπασκετμπολίστες με έφεση στο σουτ και στο σκορ. Η αναβάθμισή του στο κομμάτι της επίθεσης είναι ξεκάθαρη και φανερή. Κάτι, όμως, που έχει περάσει ελαφρώς στα... ψιλά, είναι το γεγονός πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας ενίσχυσε την ομάδα του και με περισσότερους ικανούς δημιουργούς. Οι Πειραιώτες φέτος έχουν έξτρα παίκτες με ταλέντο στην πάσα και στη δημιουργία, αλλά και μπασκετμπολίστες με ικανότητα στο πικ εν ρολ. Το γεγονός δυναμώνει ακόμη περισσότερο το ταλέντο της ομάδας στην καλή κυκλοφορία της μπάλας και ταυτόχρονα αποκτά περισσότερους πόλους δημιουργίας, βοηθώντας την ομάδα να πασάρει ακόμη καλύτερα.

Για να το εξηγήσουμε καλύτερα, η ταυτόχρονη έλευση του Αργεντινού γκαρντ, Λούκα Βιλντόσα, αλλά και του Γάλλου διεθνή, Εβάν Φουρνιέ, δίνει δύο ακόμα δημιουργούς στον Ολυμπιακό. Πρόκειται για μπασκετμπολίστες που έχουν την ευχέρεια να βάλουν την μπάλα στο παρκέ και είτε να σουτάρουν, είτε να δημιουργήσουν σε κατάσταση πικ εν ρολ. Αμφότεροι είναι εξαιρετικοί στη συγκεκριμένη συνεργασία ψηλού-κοντού και ιδιαίτερα αποτελεσματικοί. Αν και οι δύο είναι σαφές ότι είναι ανέτοιμοι, είχαν παρέα 5 ασίστ στο φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Βίρτους (3 ο Βιλντόσα και ο 2 Φουρνιέ). Σε όλα αυτά προσθέστε στο «2» και τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος ναι μεν είναι περισσότερο εκτελεστής, αλλά μπορεί να βάλει την μπάλα και να πασάρει με ικανότητα, ξεκάθαρα περισσότερο από τον Αϊζάια Κάνααν, τον οποί και αντικατέστησε.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Ολυμπιακός όχι μόνο αναβαθμίζει το παιχνίδι δημιουργίας του, την ικανότητα να διαβάζει το παιχνίδι, αλλά και να βγάζει περισσότερες συνεργασίες στο παρκέ, αλλά δίνει και... ανάσες στον Τόμας Ουόκαπ. Ουσιαστικά, φέτος αποφορτίζεται ο Τεξανός γκαρντ, ο οποίος πέρσι φάνηκε να σηκώνει μεγάλο βάρος στη δημιουργία, ύστερα και από την αποχώρηση του Κώστα Σλούκα. Στα φιλικά στην Κρήτη, ο νατουραλιζέ γκαρντ φάνηκε να έχει τον ρόλο που είχε προ διετίας στο μεγάλο λιμάνι, ο οποίος και του ταίριαζε περισσότερο. Ο Τόμας Ουόκαπ αναβάθμισε το παιχνίδι του στον Πειραιά. Έγινε εξαιρετικός δημιουργός, καλός πασέρ, αρτίστας στα πικ εν ρολ. Δεν γίνεται όμως να κουβαλά στην επίθεση σχεδόν σε κάθε κατοχή τον Ολυμπιακό. Με αυτόν τον τρόπο, παίρνοντας ευθύνες στη δημιουργία και άλλοι παίκτες (συν τον Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος) θα δούμε ξανά και πάλι τον γνωστό και σπουδαίο Τόμας Ουόκαπ.

Δείχνει... σκουριασμένος αλλά θέλει χρόνο

Ο Εβάν Φουρνιέ δεν έβγαλε... μάτια στα φιλικά στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η αλήθεια είναι πως ανέλαβε πρωτοβουλίες, πήρε πάνω του σουτ, αλλά παρουσιάστηκε αρκετά άστοχος. Θα λέγαμε πως έδειχνε κάπως... σκουριασμένος, αλλά λογικό είναι. Βρίσκεται μόλις μερικές εβδομάδες στην ομάδα, επέστρεψε στην Ευρώπη ύστερα από πολλά χρόνια και θέλει χρόνο για να βρει τα πατήματά του, αλλά και να εμπεδώσει ξεκάθαρα τον ρόλο του μέσα στο σύστημα του Ολυμπιακού.

Έχει τεράστια ποιότητα στην επίθεση, είναι εξαιρετικός σουτερ και έχει μεγάλη ευχέρεια, αλλά και τρόπους, ώστε να βάζει τη μπάλα στο καλάθι. Μέσα σε όλα αυτά όμως, υπάρχει ένα στοιχείο του Γάλλου που έχει περάσει στα ψιλά: Ενώ είναι γνωστό ότι κινείται καλά χωρίς την μπάλα, λίγοι έχουν αναφέρει την αναστάτωση που μπορεί να φέρει σε μία αντίπαλη άμυνα όταν έχει ρόλο σκρινέρ μακριά από την μπάλα. Οι καλοί σουτέρ και σκόρερ συνήθως μπορούν να δημιουργήσουν τα περισσότερα προβλήματα με αυτό τον τρόπο, αφού η άμυνα οφείλει να προσαρμοστεί πάνω τους. Ο Ολυμπιακός πάντα βρίσκει ελεύθερα σουτ επειδή μπορεί κάποιος παίκτης του να αλλάξει τελευταία στιγμή απόφαση και αντί να πάρει ένα σκριν να το δώσει ή να κάνει... ψεύτικο σκριν.