Ολυμπιακός: Το αίσθημα της ευθύνης

Ο Ολυμπιακός φέτος έχει αναβαθμίσει το παιχνίδι του στο «ποιος θα πάρει τη μπάλα» όταν αυτή θα καίει και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είναι ένας από αυτούς. 

Ολυμπιακός: Το αίσθημα της ευθύνης

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με επιτυχία την παρουσία του στο τουρνουά στην Κρήτη, καθώς έκανε το «δύο στα δύο» και κατέκτησε την πρώτη θέση. Αν υπάρχει μία ξεκάθαρη αναβάθμιση στο ρόστερ της ομάδας του Πειραιά στην τρέχουσα σεζόν, αυτό το βλέπουμε στο κομμάτι του «ποιος θα πάρει τη μπάλα» όταν εκείνη θα... καίει. Ένας τομέας στον οποίο η ομάδα είχε πρόβλημα πέρσι.

Αυτή τη φορά η μπάλα πήγε στο τέλος στον Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ένας παίκτης που είναι εξπέρ σε αυτές τις καταστάσεις, ο οποίος αναζητά την ευθύνη και ξέρει να κάνει τη διαφορά στα δύσκολα. Το νικητήριο τρίποντό του από τα 7,5 μέτρα μετά από ντρίμπλα, είναι μία σκηνή από τα προσεχώς! Και το ευτύχημα είναι πως δεν είναι μόνος του. Η μπάλα θα μπορούσε να πάει στον Σάσα Βεζένκοφ, στον Εβάν Φουρνιέ, στον Άλεκ Πίτερς, ακόμη και στον Φιλίπ Πετρούσεφ, ο οποίος νωρίτερα έβαλε δύο σερί «καυτά» τρίποντα. Το αίσθημα της ευθύνης φέτος είναι ισχυρό και υπάρχει πλουραλισμός στην επίθεση.

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τις... χαμηλές πτήσεις του Εβάν Φουρνιέ. Ο Γάλλος σμολ φόργουορντ βρίσκεται λίγες μέρες στην Ελλάδα και προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, στο σύστημα της ομάδας, αλλά και να βρει και τα πατήματά του στο παρκέ. Θέλει λίγο χρόνο για να δούμε την αγωνιστική του εκτόξευση. Θα πρέπει, όμως, να... αφυπνιστεί και ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, ο οποίος δείχνει εκτός κλίματος μέχρι στιγμής.

Ο Ολυμπιακός κόντρα στη Φενέρμπαχτσε παρουσίασε ορισμένα θέματα και προβλήματα στο κομμάτι της άμυνας, αλλά και στο αμυντικό ριμπάουντ. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, όμως, πως οι Πειραιώτες παρουσιάστηκαν στο τουρνουά δίχως τους δύο βασικούς τους σέντερ, Μουσταφά Φαλ και Νίκολα Μιλουτίνοβ.

Ο Ολυμπιακός ναι μεν διαθέτει βασικό κορμό, αλλά θέλει λίγο χρόνο για να προσαρμοστούν και οι παίκτες στους νέους τους ρόλους. Παράλληλα, δεν είναι και όλοι οι αθλητές στα ίδια επίπεδα ετοιμότητας. Στόχος η ομάδα να παρουσιαστεί έτοιμη, έστω και με απουσίες, στο τελευταίο σαββατοκύριακο του μήνα, όταν και θα κριθεί ο πρώτος τίτλος της σεζόν, δηλαδή το Σούπερ Καπ στη Ρόδο.