Ολυμπιακός: Έτοιμος για μεγάλα πράγματα φέτος

Ο Ολυμπιακός παρά τις απουσίες του νίκησε τη Βίρτους, δείχνοντας καλά δείγματα γραφής ανά διαστήματα - Είχε κενά στην άμυνα, αλλά διαθέτει αστείρευτο ταλέντο στην επίθεση.

Ολυμπιακός: Έτοιμος για μεγάλα πράγματα φέτος

Μπορεί ο Ολυμπιακός να διαθέτει ένα πλήρες και γεμάτο ρόστερ, αλλά δεν είναι μικρό πράγμα να παίζεις χωρίς τους δύο βασικούς σου σέντερ (Φαλ, Μιλουτίνοβ), αλλά και τον εντυπωσιακό μέχρι στιγμής στα φιλικά Σακίλ ΜακΚίσικ. Παρά το γεγονός αυτό όμως, οι Πειραιώτες γύρισαν το ματς από το -12 και έφτασαν στη νίκη στο τέλος.

Η αλήθεια είναι πως οι Πειραιώτες εμφάνισαν ορισμένες αδυναμίες στην άμυνα, είχαν κενά, αλλά αναμφίβολα έδειξαν το πληθωρικό τους ταλέντο στην επίθεση. Είχαν πλουραλισμό και αρκετές λύσεις, έχοντας τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Κρατήστε και τις 20 ασίστ, δείγμα του ομαδικού μπάσκετ που συνεχίζει να παίζει η ομάδα του Πειραιά.

Ο Άλεκ Πίτερς συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρσι, δείχνοντας πως παραμένει σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά και πως συνεχίζει να λειτουργεί με αυτοπεποίθηση στην επίθεση. Έβαλε μεγάλα σουτ, πήρε τις φάσεις πάνω του όταν η μπάλα... έκαιγε, λειτουργώντας με αποφασιστικότητα.

Τεράστια πολυτέλεια να έχει ο Ολυμπιακός φέτος εκείνον και τον Σάσα Βεζένκοφ στο «4». Ο Βούλγαρος λειτουργεί σαν να μην έλλειψε ποτέ από το μεγάλο λιμάνι, ο Λούκα Βιλντόζα άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις σε άμυνα και επίθεση, ενώ ο Μόουζες Ράιτ ναι μεν έχει ταλέντο στην επίθεση, αλλά χρειάζεται να διορθώσει τις κινήσεις του στην άμυνα.

Ο Εβάν Φουρνιέ δεν έπαιξε καλά. Πήρε πρωτοβουλίες στην επίθεση, αλλά ήταν αρκετά άστοχος (1/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα). Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας όμως. Είναι θέμα χρόνου να βρει τα πατήματά του, να μάθει το παιχνίδι των συμπαικτών του, αλλάκαι να βρει ρυθμό στο παιχνίδι του. Είναι σκόρερ ολκής, αλλά και ένας μπασκετμπολίστας με πολύπλευρο ταλέντο στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός φέτος είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα.