Κάτας για Μακάμπι: «Εμπόδιο ο πόλεμος στο χτίσιμο της ομάδας – Μεγάλη ατυχία με Μέικον»

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είδε να αποχωρούν όλα τα μεγάλα ονόματα από την περσινή της ομάδα, χωρίς επί της ουσίας να τα αντικαταστήσει με αντίστοιχους παίκτες σε αγωνιστική αξία. 

Κάτας για Μακάμπι: «Εμπόδιο ο πόλεμος στο χτίσιμο της ομάδας – Μεγάλη ατυχία με Μέικον»

Ο Οντέτ Κάτας τονίζει το αυτονόητο που συνέβη φέτος το καλοκαίρι στη Μακάμπι:“Ο πόλεμος είναι κάτι που υπάρχει πάνω από το μπάσκετ στο Ισραήλ.

Αυτός είναι ο λόγος που προσπαθήσαμε να φέρουμε παίκτες που ξέρουν το Ισραήλ και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται (Λιβάι Ράντολφ και Τζέιλεν Χορντ για παράδειγμα). Ήταν μεγάλο εμπόδιο στο χτίσιμο της ομάδας”, τόνισε ο Οντέτ Κάτας που οδήγησε πέρυσι τη Μακάμπι μία νίκη μακριά από το Final Four, αλλά συνάντησε την αντίδραση του Παναθηναϊκού ο οποίος γύρισε τη σειρά από το 1-2 για να κατακτήσει τον τίτλο:

“Θέλω να πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. Οι όμηροι θα επιστρέψουν και ο πόλεμος θα σταματήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται, αλλά όλο αυτό πάντα βρίσκεται πάνω από το Ισραήλ και τις ομάδες του.

Στα χαρτιά, προφανώς και δεν είμαστε μία από τις ομάδες που κάποιος θα πόνταρε πως θα πάει στο Final Four, αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε”, είπε.

Όσο για τον Ντάριλ Μέικον και την πρόωρη λύση της συνεργασίας τους, ο Οντέτ Κάτας δήλωσε:

“Είναι ένας παίκτης που υγιής μπορέι να κάνει τη διαφορά. Πήραμε ένα ρίσκο στην περίπτωση του (σ.σ. λόγω της επέμβασης). Ατυχήσαμε κι εμείς κι ο παίκτης. Ήταν να γυρίσει σχετικά σύντομα, αλλά υπήρχαν δυσκολίες στην ανάρρωση του. Ήταν κάτι που δεν μπορούσαμε να περιμένουμε”.