Ομπράντοβιτς: «Μόνο μία χρονιά προπόνησα ομάδα με το ψηλότερο μπάτζετ. Ψέμα που ειπώθηκε 500 φορές»

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θέλησε να απαντήσει στους “haters” του, σχετικά με τα μπάτζετ τα οποία είχε στα χέρια του όσες φορές κατέκτησε την Ευρωλίγκα… 

Ομπράντοβιτς: «Μόνο μία χρονιά προπόνησα ομάδα με το ψηλότερο μπάτζετ. Ψέμα που ειπώθηκε 500 φορές»

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει κατακτήσει εννιά φορές την Ευρωλίγκα – τις πέντε με τον Παναθηναϊκό – και βρίσκεται στους πάγκους των ομάδων της κορυφαίας διοργάνωσης από το 1991 όταν ξεκίνησε με την Παρτιζάν, ρούκι τότε ως προπονητής. Υπάρχουν αρκετοί που υποστηρίζουν ότι οι επιτυχίες του “Ζοτς” δεν οφείλονται τόσο στην αξία, τη φιλοσοφία και την τακτική του, αλλά στα χρήματα που είχε στη διάθεση του, με τα οποία υπέγραψε τους καλύτερους παίκτες.

Σε συνέντευξη του στο Euronews της Σερβίας, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε για αυτό το “ψέμα” όπως το χαρακτήρισε και το οποίο χρησιμοποιείται σαν προπαγάνδα εναντίον του:

“Για να παίξεις στην Ευρωλίγκα, πρέπει να πληρώσεις. Ένας καλός μπασκετμπολίστας κοστίζει ένα ή δύο εκατομμύρια ευρώ. Τα μπάτζετ δεν παίζουν μπάσκετ βέβαια και οι ομάδες με τα μεγαλύτερα μπάτζετ δεν κερδίζουν πάντα την Ευρωλίγκα. Υπό αυτή την έννοια, πιστεύω ότι ο Ερυθρός Αστέρας και η Παρτιζάν μπορούν να κάνουν πολλά”, είπε μεταξύ άλλων και συνέχισε:

“Μία χρονιά προπόνησα την ομάδα με το μεγαλύτερο μπάτζετ και μετά ποτέ ξανά. Αυτή είναι μια ιστορία που λέγεται και δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Είναι εύκολο να πάτε και να ψάξετε στις ιστοσελίδες.

Όταν κάποιος προσπαθεί να αποδείξει κάτι, δεν μπορεί, φαίνεται ότι λέει ψέματα. Όταν ένα ψέμα επαναλαμβάνεται 500 φορές, τότε είναι πιο εύκολο για όλους. Για να μην μιλήσω για την προπαγάνδα… “.