Ολυμπιακός - Μακάμπι 84-83: Ο Πρίντεζης έδωσε τη νίκη στον Θρύλο! (vid)

Ποιος παλαίμαχος; Ο μέγας Πρίντεζης πήρε θέση στο παρκέ, έβαλε τρίποντο και στο τέλος σημείωσε το σουτ που έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό (84-83) απέναντι στη Μακάμπι. 

Ολυμπιακός - Μακάμπι 84-83: Ο Πρίντεζης έδωσε τη νίκη στον Θρύλο! (vid)

O Oλυμπιακός νίκησε τη Μακάμπι με 84-83 και αυτό το κατάφερε με ονειρικό φινάλε! Ο Γιώργος Πρίντεζης πέρασε στο παρκέ και έβγαλε το τελευταίο πεντάλεπτο, βάζοντας τη σφραγίδα του στο ματς. Έβαλε τρίποντο και στο τέλος σημείωσε το νικητήριο καλάθι της αναμέτρησης. Με έξοχη κίνηση, παίζοντας υπό πίεση του αντιπάλου, δείχνοντας σε εξαιρετική κατάσταση στα 39 του χρόνια. Ολοκλήρωσε τη γιορτή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όντας εκείνος ο πρωταγωνιστής του αγώνα. Η βραδιά άλλωστε ήταν δική του!

Το ματς

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στην πεντάδα τους Βιλντόζα, Ντόρσεϊ, Πίτερς στο «3», Βεζένκοφ και Ράιτ. Το τέλος της πρώτης περιόδου, βρήκε τους Πειραιώτες να προηγούνται στο σκορ με 20-18. Στη δεύτερη περίοδο, όμως, οι Ισραηλινοί αντέδρασαν, πήραν τα ηνία στο σκορ, φτάνοντας στο +10 (20-30) στο 15'. Το τρίποντο του Βεζένκοφ έριξε τη διαφορά, με το ημίχρονο να βρίσκει τους «φιλοξενούμενους» να προηγούνται με σκορ 36-40.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο παρκέ με τους Βιλντόζα, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Βεζένκοφ, Ράιτ, με τον ΜακΚίσικ να παίρνει ακολούθως θέση στο παρκέ και να κάνει τη διαφορά. Έτρεχε στον αιφνιδιασμό, τέλειωνε τις φάσεις, ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, μειώνοντας τη διαφορά στο τέλος της τρίτης περιόδου (60-62).

Στην τελευταία περίοδο, ο Ολυμπιακός αντέδρασε. ΜακΚίσικ, Μήτρου-Λονγκ και Βεζένκοφ έφεραν μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους (67-66). Στο 36' το σκορ ήταν στο +3 (72-69) για τους γηπεδούχους, με τον Γιώργο Πρίντεζη να παίρνει θέση στο παρκέ. Μάλιστα, ο παλαίμαχος φόργουορντ ευστόχησε στην πρώτη του προσπάθεια για σουτ με τρίποντο, σηκώνοντας το ΣΕΦ στο... πόδι!

Ο Γιουμπάιτις έφερε τη Μακάμπι στο +4 (79-83) στο 1'20'' πριν το τέλος, αλλά ο Ντόρσεϊ απάντησε με τρίποντο (82-83) στα 50'' πριν τη λήξη. Η τελευταία φάση ήταν βγαλμένη από όνειρο. Η μπάλα πήγε στα χέρια του Γιώργου Πρίντεζη, ο οποίος με μία έξοχη προσπάθεια έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με ένα έξοχο σουτ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-18, 36-40, 60-62, 84-83