Ολυμπιακός: Η «βόμβα» Βεζένκοφ βάζει στόχο την κορυφή στην Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε το ρόστερ του με την επιστροφή του Σάσα Βεζένκοφ και το μήνυμα εστάλη: η σεζόν ξεκινά με στόχο την επιστροφή της ομάδας στην κορυφή της Ευρώπης - Γράφει ο Ν. Ψιλόπουλος. 

Ολυμπιακός: Η «βόμβα» Βεζένκοφ βάζει στόχο την κορυφή στην Ευρώπη

Δικαιώθηκαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού οι οποίοι εδώ και αρκετό καιρό εξέφρασαν τη σιγουριά, αλλά και την αισιοδοξία τους πως σύντομα η υπόθεση επιστροφής του Σάσα Βεζένκοφ στον Πειραιά θα λάβει αίσιο τέλος. Ο Βούλγαρος φόργουορντ είναι και επίσημα ξανά παίκτης των «ερυθρολεύκων». Υπογράφοντας μυθικό πενταετές συμβόλαιο, με τις ετήσιες απολαβές του να φτάνουν τα 3.700.000 ευρώ. Ο αθλητής έδειξε τεράστιο πρόοδο και εξέλιξη στο παιχνίδι του τα τελευταία χρόνια και η προσφορά που έλαβε είναι η ανταμοιβή των κόπων του. Πρόκειται άλλωστε για τον MVP, αλλά και τον πρώτο σκόρερ στην Ευρωλίγκα τη σεζόν 2022-23 και ο Σάσα Βεζένκοφ επέστρεψε στο μεγάλο λιμάνι για να πετύχει αυτό που του λείπει. Τι είναι αυτό; Μα η κατάκτηση της Ευρωλίγκας, την οποία έχασε... μέσα από τα χέρια του στον τελικό του Κάουνας το 2023.

Με την επιστροφή του Σάσα Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό, οι Πειραιώτες αναβαθμίζουν τη δυναμική τους και βρίσκουν στο πρόσωπό του μία ηγετική φυσιογνωμία. Έναν παίκτη πρώτης γραμμής, ο οποίος μπορεί να ηγηθεί της προσπάθειας, να πρωταγωνιστήσει στο κομμάτι του σκορ, να πάρει αποφάσεις στα δύσκολα, αλλά και να κάνει τη διαφορά όταν η μπάλα θα... καίει. Έναν πολυτάλαντο φόργουορντ, με ευχέρεια στο περιφερειακό σουτ, με ικανότητα να κινείται μακριά από τη μπάλα, με καλά τελειώματα κοντά στο καλάθι. Έναν παίκτη που πλέον ξέρει να σκοράρει και παίζοντας με πλάτη, έναν φόργουορντ που μπορεί να τρέξει καλά το ανοιχτό γήπεδο, να προσφέρει ασφάλεια στα ριμπάουντ, αλλά και να βγάλει σκληράδα στην άμυνα. Έναν μπροστάρη που χρειαζόταν το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Ολυμπιακός, πλέον, με αυτόν τον τρόπο είναι πλήρης. Το ρόστερ του έκλεισε. Δεν χρειάζεται να γίνει και κάποια άλλη προσθήκη. Η ομάδα είναι γεμάτη σε όλες τις θέσεις, με μία φροντ-λάιν που προκαλεί... τρόμο. Στο «4» υπάρχουν οι Σάσα Βεζένκοφ, Άλεκ Πίτερς και Φιλίπ Πετρούσεφ, με τον μουσάτο φόργουορντ να μεταφέρεται στο «3». Το πλάνο είναι ο Πίτερς να παίξει δίπλα στον Βεζένκοφ, με τον Αμερικανό μάλιστα να ανυπομονεί για αυτή τη συνεργασία. Στο «5» οι Νίκολα Μιλουτίνοφ, Μουσταφά Φαλ και Μόουζες Ράιτ δίνουν άλλη διάσταση στο παιχνίδι της ομάδας.

Και στα γκαρντ, όμως, υπάρχει πληρότητα: Ουόκαπ, Γκος, Ντόρσεϊ, Βιλντόζα, Λαρεντζάκης, Μήτρου-Λονγκ, συν τον Έβανς που θα τον περιμένει η ομάδα από τις αρχές του 2025. Στο «3» οι Κώστας Παπανικολάου και Σακίλ ΜακΚίσικ. Το ρόστερ μεγαλώνει, αλλά είναι απαραίτητο. Οι ομάδες, πλέον, δίνουν σχεδόν 80 ματς κάθε σεζόν, υπάρχει ο παράγοντας κούραση, οι ανεπιθύμητοι τραυματισμοί. Όλοι θα έχουν τις ευκαιρίες τους. Το ρόστερ έκλεισε και δεν πρόκειται να φύγει κανείς παίκτης.

Με τη μεταγραφή του Σάσα Βεζένκοφ, οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα σε όλη την Ευρώπη: στόχος της νέας σεζόν θα είναι η κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Ξεκάθαρα! Ο πήχης ανέβηκε και η διοίκηση παίρνει τα εύσημα, καθώς έκανε το καλύτερο δυνατό στο μεταγραφικό παζάρι (Ντόρσεϊ, Βιλντόζα, Έβανς, Βεζένκοφ) σύμφωνα και με τις διαθέσιμες λύσεις. Πλέον, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει ένα άριστο υλικό για να δουλέψει όπως ξέρει και μπορεί για την επιστροφή της ομάδας στην κορυφή.