Ολυμπιακός: Ένας μπασκετικός γρίφος με λύσεις

Τα δεδομένα στο ρόστερ του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν. 

Ολυμπιακός: Ένας μπασκετικός γρίφος με λύσεις

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι από τους προπονητές που συνήθιζε να δουλεύει με ρόστερ 13-14 παικτών, συν τους νεαρούς βοηθητικούς για όταν θα χρειαζόταν. Δεν ήθελε περισσότερους. Ο λόγος; Κυρίως επειδή δεν ήθελε να έχει παίκτες που θα έπαιζαν ελάχιστα, οι οποίοι ενδεχομένως να ήταν παραπονεμένοι, ενώ παράλληλα με αυτόν τον τρόπο, ένα σύνολο αποκτά υψηλότερο βαθμό χημείας και ομοιογένειας.

Τα τελευταία χρόνια, όμως, έχει αλλάξει και εκείνος στάση και άποψη για το θέμα. Βλέπετε, δεν είναι μόνο οι τραυματισμοί που είναι μέρος του παιχνιδιού, αλλά και η αύξηση των αγώνων. Μέχρι πριν λίγα χρόνια, μία ομάδα έδινε περίπου 50 με 60 αγώνες σε μία σεζόν. Πλέον, ο αριθμός έχει φτάσει τα 80 (!) ματς. Υπάρχει κούραση, κόπωση και είναι αναγκαίο ένα ρόστερ να διαθέτει τουλάχιστον 15 παίκτες.

Αν έρθει, λοιπόν στο ρόστερ ο Σάσα Βεζένκοφ, θα πάει μαζί με τον Φιλίπ Πετρούσεφ στο «4», ενώ ο Άλεκ Πίτερς θα μεταφερθεί στο «3» μαζί με τον Κώστα Παπανικολάου. Ο Σακίλ ΜακΚίσικ θα παίζει στο «2» και στο «3». Στο «5» θα υπάρχουν οι Μουσταφά Φαλ, Νίκολα Μιλουτίνοβ και Μόουζες Ράιτ.

Η αρμάδα στα γκαρντ θα αποτελείται από τους Τόμας Ουόκαπ, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, Λούκα Βιλντόζα και Γιαννούλη Λαρεντζάκη και Ναζ Μήτρου-Λονγκ. Μιλάμε λοιπόν ήδη για 14 παίκτες και εφόσον ο Σάσα έρθει, ο Ολυμπιακός θα πάει για ακόμη έναν παίκτη. Ο Γιώργος Τανούλης θα πάει δανεικός στο Μαρούσι, ο Μιχάλης Λούντζης μένει ελεύθερος, ενώ οι Πειραιώτες ψάχνουν τη «χρυσή τομή» για την αποδέσμευση του Ίγκνας Μπραζντέικις.