Ολυμπιακός: Οι λόγοι που επέλεξε Βιλντόζα

Το «ΦΩΣ» αναλύει τους λόγους για τους οποίους ο Ολυμπιακός και ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήθελαν τον Αργεντινό πλέι μέικερ στο ρόστερ της ομάδας

Ολυμπιακός: Οι λόγοι που επέλεξε Βιλντόζα

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει τον μεταγραφικό του σχεδιασμό. Ύστερα από την απόκτηση-επιστροφή του Τάιλερ Ντόρσεϊ, οι Πειραιώτες ανακοίνωσαν μία ακόμη προσθήκη. Ο λόγος για τον 29χρονο (11/8/1995, 1,91 ύψος) πλέι μέικερ Λούκα Βιλντόζα. Ο Λατινοαμερικανός γκαρντ υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους», με ετήσιες απολαβές που φτάνουν το 1.200.000 ευρώ. Μία απρόσμενη εξέλιξη, καθώς ο Αργεντινός γκαρντ είχε υπογράψει μόλις πέρσι τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό έως το 2026. Μάλιστα, σύμφωνα με τα «πράσινα» ρεπορτάζ, το κασέ του παίκτη έφτανε το 1.600.000 ευρώ. Το «τριφύλλι» όμως τον αποδέσμευσε καθώς δεν τον υπολόγιζε ενόψει της συνέχειας.

Να επισημάνουμε, μάλιστα, πως ο Λούκα Βιλντόζα έψαξε και ο ίδιος το σενάριο μεταγραφής του στον Ολυμπιακό, καθώς πέρα από το γεγονός πως του αρέσει η ζωή στην Αθήνα και στην Ελλάδα, ήθελε και να παραμείνει σε σύλλογο Ευρωλίγκας. Σε μία πρωτοκλασάτη ομάδα, στην οποία θα επιδιώξει να δώσει και... απαντήσεις. Δεν του άρεσε η αμφισβήτηση που δέχθηκε στο «τριφύλλι», έχει εξαιρετική άποψη για τις δυνατότητές του, εκτιμά πως αδικήθηκε και στον Πειραιά θα ψάξει τη δική του αγωνιστική εκδίκηση.

Για ποιον λόγο όμως ο Ολυμπιακός ήθελε τον Λούκα Βιλντόζα; Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έψαχνε από πέρσι μία ισχυρή και γεμάτη περιφερειακή γραμμή. Ας μην ξεχνάμε πως αν δεν έφευγε ο Κώστας Σλούκας, στο μυαλό του είχε μία γραμμή με τους Ουόκαπ, Γκος, Σλούκα, Κάνααν και Λαρεντζάκη. Στην πορεία τα πράγματα άλλαξαν. Φέτος λοιπόν θα επιδιώξει να παρουσιάσει μία ισχυρή γραμμή με πρωτοκλασάτους γκαρντ, όπως τους Ουόκαπ, Γκος, Ντόρσεϊ, Βιλντόζα, συν τον Λαρεντζάκη, ο οποίος όπως δείχνουν τα πράγματα θα μεταφερθεί στον ρόλο του 5ου γκαρντ.

Iκανότητα στο πικ εν ρολ και ταχύτητα στον αιφνιδιασμό

Ο Λούκα Βιλντόζα μπορεί να μην έπιασε στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν είναι τυχαίος παίκτης. Πέρα από το γεγονός πως πήρε το ασημένιο με την Αργεντινή στο Μουντομπάσκετ του 2019, αποτέλεσε βασικό γρανάζι της Μπασκόνια για μία πενταετία (2016-21), πήγε για ένα μικρό διάστημα στο ΝΒΑ και στους Μπακς, ενώ πρόπερσι ήταν μέλος του Ερυθρού Αστέρα. Με τους Σέρβους μέτρησε 12,6 πόντους, με 35,5% στο τρίποντο, συν 3,9 ασίστ και 1,4 κλεψίματα, αγωνιζόμενος σε 29 ματς (24,1 λεπτά συμμετοχής).

Είναι καλός δημιουργός, εξαιρετικός πασέρ, βλέπει γήπεδο, διαθέτει έφεση στις συνεργασίες πικ εν ρολ και μπορεί να τρέξει με μεγάλη ικανότητα την ομάδα του στο ανοιχτό γήπεδο. Είναι καλός χειριστής της μπάλας, ο οποίος είναι μαθημένος να παίρνει και γρήγορες αποφάσεις. Στην επίθεση έχει το χαρακτηριστικό του «πουλ-απ» σουτάκι και μπορεί να παίξει τόσο στο «1» όσο και στο «2». Αν βρει ρόλο και ταιριάξει στον Ολυμπιακό, θα μιλάμε για νέο... λαβράκι.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, άλλωστε, φημίζεται για την ικανότητά του να εξελίσσει παίκτες και να παίρνει από εκείνους το 100% των δυνατοτήτων τους και αυτό θα επιδιώξει να κάνει και τώρα με τον Λούκα Βιλντόζα. Στα μάτια του είναι το ιδανικό κομμάτι του παζλ που έλειπε από την περιφέρεια της ομάδας.