Ολυμπιακός: Αλήθειες και ψέματα για Βεζένκοφ

Αλήθειες και ψέματα για το ενδεχόμενο επιστροφής του Σάσα Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό - Αν επιστρέψει οι Αγγελόπουλοι είναι πρόθυμοι να του δώσουν συμβόλαιο αλά... Βασίλη Σπανούλη. 

Ολυμπιακός: Αλήθειες και ψέματα για Βεζένκοφ

Δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες μία υπέρμετρη αισιοδοξία στις τάξεις των φιλάθλων των ερυθρολεύκων, περί επιστροφής του Σάσα Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό. Ακούστηκαν και γράφτηκαν πράγματα χωρίς λογική, με ορισμένους να θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Ας ξεκαθαρίσουμε ορισμένα θέματα, για να υπάρχει και μία ολοκληρωμένη εικόνα για την πιθανότητα να φορέσει και πάλι τα ερυθρόλευκα ο Βούλγαρος φόργουορντ.

Προτεραιότητα του Σάσα Βεζένκοφ είναι να συνεχίσει να παίζει μπάσκετ στο ΝΒΑ. Επειδή αισθάνεται πως βρίσκεται σε μία αγωνιστική κορύφωση, σε καλή ηλικία και από τη στιγμή που έχει ήδη κάνει το βήμα στην Αμερική, θέλει να εξαντλήσει τις ευκαιρίες του ώστε να κάνει κάτι καλό στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Ζήτησε να φύγει από τους Κινγκς, έγινε πράξη και προχώρησε σε ανταλλαγή στους Ράπτορς. Το Τορόντο δεν τον επέλεξε τυχαία. Έχει ευρωπαϊκή νοοτροπία σαν ομάδα, έχει Σέρβο προπονητή, ανθρώπους με γνώση από την Ευρωλίγκα και τον διάλεξαν στοχευμένα. Τον υπολογίζουν και θέλουν να του δώσουν ρόλο. Όλα, λοιπόν, δείχνουν πως κατά 80%, ο παίκτης θα συνεχίσει την καριέρα του στο ΝΒΑ.

Όμως, υπάρχει και το σενάριο, ο παίκτης να ζητήσει να επιστρέψει στην Ευρώπη. Είναι κάτι που υπάρχει στο μυαλό του, αν αισθανθεί πως δεν θα μπορέσει να βρει τον ρόλο που θέλει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Για να γίνει πράξη αυτό, όμως, θα πρέπει ο Σάσα Βεζένκοφ να το ζητήσει και οι Ράπτορς να του κάνουν το... χατίρι να τον αποδεσμεύσουν, εξοικονομώντας χρήματα από το σάλαρι καπ. Όμως, εκείνοι έχουν το μαχαίρι, αλλά και το καρπούζι. Αν θέλουν μπορούν να τον κρατήσουν και ας μην τον χρησιμοποιούν καθόλου. Προς το παρόν, όμως, δείχνουν να τον υπολογίζουν και να θέλουν να αναδείξουν το ταλέντο του.

Ο Σάσα Βεζένκοφ, ναι, έχει προσφορές στα χέρια του από την Ευρώπη. Μία από αυτές είναι από τον Ολυμπιακό. Με τις ετήσιες απολαβές του να έχουν εκτιναχτεί στα ύψη. Οι Αγγελόπουλοι είναι πρόθυμοι να του προσφέρουν μία συμφωνία αλά... Βασίλη Σπανούλη. Του έχουν ξεκαθαρίσει πως στο σενάριο που θελήσει να επιστρέψει στην Ευρώπη, είναι πρόθυμοι να του δώσουν ένα «χρυσό» πολυετές συμβόλαιο, αλλά και εγγυήσεις πως η ομάδα θα συνεχίσει να είναι δυνατή, έχοντας υψηλούς στόχους. Τον ρόλο του τον ξέρει, τον γνωρίζει, έχοντας άλλωστε και μία καταπληκτική σχέση συνεργασίας με τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Ο Ολυμπιακός θα είναι η ξεκάθαρη προτεραιότητα του Σάσα Βεζένκοφ αν αποφασίσει να επιστρέψει στην Ευρώπη. Τόσο για αγωνιστικούς, όσο και για συναισθηματικούς λόγους, με τους Πειραιώτες παράλληλα έτοιμους να τον ανταμείψουν πλουσιοπάροχα. Και αυτό ο παίκτης το γνωρίζει. Αυτή τη στιγμή, όμως, δεν υπάρχει καμία συμφωνία ανάμεσα στον σύλλογο και τον Βούλγαρο φόργουορντ. Ο MVP της EuroLeague για το 2023, εξακολουθεί να είναι μέλος των Ράπτορς, με το Τορόντο να ποντάρει πάνω του ενόψει της νέας σεζόν. Χαμηλοί τόνοι λοιπόν… Οι Πειραιώτες κοιτάζουν και άλλες λύσεις για ενίσχυση στις θέσεις των φόργουορντ. Δεν είναι τυχαίο.