Ολυμπιακός: Σε καλό δρόμο του Ντόρσεϊ

Αισιοδοξία πως ο Τάιλερ Ντόρσεϊ θα αποχωρήσει από τη Φενέρμπαχτσε και θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, με τον οποίο φέρεται να έχει έρθει σε προφορική συμφωνία.

Ολυμπιακός: Σε καλό δρόμο του Ντόρσεϊ

O Oλυμπιακός αυτή τη στιγμή έχει ως προτεραιότητά του την απόκτηση του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Είναι ένα βήμα πιο μπροστά και από το θέμα του Σάσα Βεζένκοφ. Πολύ απλά επειδή είναι σαφώς πιο εφικτό να αποχωρήσει ο παίκτης από τη Φενέρμπαχτσε, σε αντίθεση με το θέμα του Βούλγαρου φόργουορντ. Ο Έλληνας ομογενής γκαρντ έχει συμβόλαιο για ακόμη μία σεζόν με τον τουρκικό σύλλογο. Όμως, το κλαμπ έχει όντως τη διάθεση να τον αποδεσμεύσει, καθώς ο αθλητής δεν βρίσκεται στα βασικά πλάνα του προπονητή Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ενώ είναι και επιθυμία του 28χρονου κόμπο γκαρντ να φύγει από τον σύλλογο της Κωνσταντινούπολης.

Οι Πειραιώτες, έχοντας και τη σύμφωνη γνώμη της Φενέρ, έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, έχοντας του εκφράσει εδώ και καιρό τη μεγάλη τους επιθυμία να τον επαναφέρουν στο μεγάλο λιμάνι. Σε αυτό το σενάριο είναι απόλυτα θετικός και ο παίκτης, ο οποίος ενδεχομένως να έκανε και την καλύτερη σεζόν της καριέρας του (12,8 πόντοι, σε 24,1 λεπτά, συν 51,7% δίποντα, 37,4% τρίποντα, 78,1% βολές και 2 ασίστ) φορώντας τα ερυθρόλευκα.

Ολυμπιακός και Ντόρσεϊ δείχνουν να έχουν βρει τη χρυσή τομή στο οικονομικό κομμάτι και φέρεται να υπάρχει μία πρώτη προφορική συμφωνία μεταξύ τους, για νέο τριετές (2+1) συμβόλαιο συνεργασίας. Το θετικό είναι πως όλοι θέλουν να προχωρήσει αυτή η μεταγραφή. Ο Ολυμπιακός τον θέλει, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ επιθυμεί να φορέσει ξανά τα κόκκινα, ενώ και η Φενέρ δείχνει να «διψά» ώστε να απαλλαγεί από το συμβόλαιο του. Οι Τούρκοι δεν θα σταθούν εμπόδιο. Αυτό είναι το σίγουρο.

Υπενθυμίζεται πως το κασέ του Τάιλερ Ντόρσεί ενόψει της νέας σεζόν (με Φενέρ) είναι να λάβει 1.600.000 ευρώ και αυτές αναμένεται να είναι και οι απολαβές που θα έχει από τους Πειραιώτες, εφόσον προχωρήσει οριστικά η μεταγραφή. Το σίγουρο είναι πως η υπόθεση βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Οι λόγοι που «καίγεται» για Ντόρσεϊ

Ο Ολυμπιακός θέλει πάρα πολύ τον Τάιλερ Ντόρσεϊ. Και έχει αρκετούς λόγους που τον έχει στην κορυφή της λίστας του. Καταρχάς, ψάχνει παίκτη που να παίζει στο «2», έναν γκαρντ με έφεση στο σκορ και στο σουτ, με ευχέρεια και ταλέντο στο «ένας με έναν», ο οποίος αν χρειαστεί να μπορεί να παίξει και στο «1». Έναν γκαρντ με προσωπικότητα, αλλά και με αγωνιστικό θράσος που θα πάρει τη μπάλα στα δύσκολα όταν αυτή θα... καίει. Ο Έλληνας ομογενής γκαρντ συγκεντρώνει όλα αυτά τα στοιχεία. Παράλληλα, είναι σε καλή ηλικία (28 ετών), έχει αθλητικότητα (1,96 ύψος), εμπειρία σε επίπεδο Ευρωλίγκας, ενώ είναι και φιλόδοξος.

Δεύτερον, γνωρίζει άριστα την αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας, το στυλ μπάσκετ που πρεσβεύει ο Ολυμπιακός καθώς έπαιξε στον Πειραιά τη σεζόν 2021-22. Έχει καλή σχέση με τον προπονητή Γιώργο Μπαρτζώκα, έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους παίκτες του ρόστερ (Παπανικολάου, Ουόκαπ, Φαλ, ΜακΚίσικ, Λαρεντζάκης) και η προσαρμογή του θα είναι άμεση. Παράλληλα, ας μη ξεχνάμε και το γεγονός πως διαθέτει ελληνικό διαβατήριο, κάτι που λύνει τα χέρια των «ερυθρολεύκων», οι οποίοι «καίγονται» να ενισχύσουν το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ τους. Ύστερα από μία σεζόν μάλιστα που ταλαιπωρήθηκαν με τους πολλούς ξένους στην ομάδα τους.