Πέθανε ο Άγις Κυνηγόπουλος
Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο Άγις Κυνηγόπουλος.
Θλίψη στο ελληνικό μπάσκετ για τον θάνατο του Άγι Κυνηγόπουλου. Υπηρέτησε επί σειρά ετών και από πολλά διαφορετικά πόστα το μπάσκετ.
Η ανακοίνωση της ΕΟΚ για τον θάνατο του Κυνηγόπουλου
Ολυμπιακός: Εντείνονται οι φήμες για Γιάρεμτσουκ
«Το ελληνικό μπάσκετ, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, και ο ελληνικός αθλητισμός συνολικά πενθούν για την απώλεια του Άγι Κυνηγόπουλου. Σε ηλικία 89 ετών έφυγε από τη ζωή ένας εμβληματικός παράγοντας, ο οποίος υπηρέτησε επί σειρά ετών και από πολλά διαφορετικά πόστα το μπάσκετ.
Ο εκλιπών ήταν ένας από τους «σκαπανείς» του αθλήματος στη χώρα, συμβάλλοντας με ουσιαστικές δράσεις στη δημιουργία των συνθηκών εξάπλωσης και εν τέλει καθιέρωσής του στη συνείδηση των Ελλήνων φιλάθλων.
Ο πρωτοποριακός στην εποχή του τρόπος σκέψης άνοιξε τον δρόμο για ουσιαστικές και καινοτόμες ενέργειες που συντέλεσαν αποφασιστικά στην εδραίωση και ραγδαία ανάπτυξη του μπάσκετ στο ελληνικό αθλητικό γίγνεσθαι. Παράλληλα, υπήρξε μια πολυσχιδής προσωπικότητα και σε πολλούς άλλους τομείς της ζωής του και ειδικά στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης.
Ο πρόεδρος και τα μέλη της ΕΟΚ εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στους συγγενείς και τους οικείους του. Η απώλεια είναι σημαντική, όμως η παρακαταθήκη που άφησε πίσω του είναι μεγάλη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».
Υπήρξε παίκτης και προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Ηρακλή. Διατέλεσε διεθνής διαιτητής του μπάσκετ κατά την περίοδο 1955-1960, υπηρέτησε ως κομισάριος της FIBA από το 1988 έως το 1995.
Υπήρξε αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ και ίδρυσε την Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης. Διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ και με τους χειρισμούς του βοήθησε να επιλυθούν γραφειοκρατικά προβλήματα για τη διεθνοποίηση του Νίκου Γκάλη.
Διατέλεσε ανώτατο διοικητικό στέλεχος σε αθλητικούς συλλόγους, επαγγελματικές και αθλητικές ενώσεις, και δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως αθλητικός συντάκτης στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Ξεκίνησε από το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας (Ε.Ι.Ρ.) και ακολούθως συνεργάστηκε με τις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος», «Μακεδονία», «Ελληνικός Βορράς», «Θεσσαλονίκη».