GP Μεγάλης Βρετανίας: Νικητής ο Κάρλος Σάινθ

Την πρώτη νίκη στην καριέρα του στην Formula 1 πανηγύρισε ο Κάρλος Σάινθ στο Σίλβερστοουν - Τρομακτικό ατύχημα στην εκκίνηση του GP της Μεγάλης Βρετανίας.   

GP Μεγάλης Βρετανίας: Νικητής ο Κάρλος Σάινθ

Δεύτερος ο εξαιρετικός Πέρεζ, ενώ ο Χάμιλτον στον αγώνα της πατρίδας του άφησε εκτός βάθρου τον Λεκλέρ, μετά από μεγάλη μάχη των δύο πιλότων. Την εξάδα έκλεισαν οι Αλόνσο και Νόρις, με τον Φερστάπεν να κρατάει την 7η θέση από τον Σουμάχερ.

Ο αγώνας στο Σίλβερστοουν σημαδεύτηκε από το τρομακτικό ατύχημα με το μονθέσιο του Ζου στην εκκίνηση.

Αρκετά μονοθέσια συγκρούστηκαν μεταξύ τους, με την Alfa Romeo του Γκουάνγιου Ζου να γυρνά μάλιστα ανάποδα, ενώ ζημιές υπέστησαν και οι Ράσελ (Mercedes), Τσουνόντα (AlphaTauri) και Οκόν (Alpine).

Οι αγωνοδίκες έκριναν πως ότι κι αν συνέβη, ήταν αγωνιστικό συμβάν, συνεπώς ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά, ενώ όλοι οι οδηγοί μπήκαν προσωρινά στα πιτς, με τον Ζου να μεταφέρεται στο νοσοκομείο για ιατρική φροντίδα (εξήλθε λίγο αργότερα).

Ο Μαξ Φερστάπεν προσπέρασε τον Σάινθ στον δέκατο γύρο. Ο οδηγός της Ferrari βγήκε εκτός πίστας με αποτέλεσμα ο Ολλανδός να εκμεταλλευθεί το λάθος του.

Στη συνέχεια, το μονοθέσιο του παγκόσμιου πρωταθλητή αντιμετώπισε πρόβλημα. Στον 13ο γύρο ο Φερστάπεν μπήκε στα πιτ, άλλαξε τα ελαστικά του και έπεσε στην έκτη θέση ολοκληρώνοντας τον αγώνα στην έβδομη.