Eντυπωσιακή η νέα BMW 2 Gran Coupe

Η BMW προχώρησε στα αποκαλυπτήρια της 2 Grand Coupe.

Eντυπωσιακή η νέα BMW 2 Gran Coupe

Με πολλά υποσχόμενη αεροδυναμική και κομψή γραμμή προσφέρεται στο αγοραστικό κοινό η νέα BMW 2 Grand Coupe.

Το εμπρός μέρος είναι διακριτικό με σφηνοειδή απόληξη και τη νέα μάσκα BMW με κάθετες και διαγώνιες γρίλιες. Προβολείς LED και φωτιζόμενη μάσκα ψυγείου BMW συμπληρώνουν μια κομψή σιλουέτα της οποίας όλα τα λεφτά είναι η γραμμή της οροφής και πώς αυτή περνά πάνω από τις Hofmeister πίσω κολόνες και σβήνει γλυκά αλλά με μπόλικη τεστοστερόνη στο πίσω μέρος, ειδικά αν μιλάμε για την M235 xDrive Gran Coupe).

Μπορεί η εξωτερική σχεδίαση της Σειράς 2 Gran Coupe να μην είναι ριζικά νέα, ωστόσο αυτό δεν ισχύει για το εσωτερικό της -το οποίο δανείζεται ουκ ολίγα στοιχεία από τη νέα Σειρά 1. Έτσι, η μεγάλη κυρτή οθόνη BMW Curved Display είναι το σημείο αναφοράς στην καμπίνα υποστηριζόμενη από το πιο πρόσφατο λογισμικό BMW Operating System 9. Κάτι που έχει επιφέρει μια δραστική μείωση του αριθμού των φυσικών κουμπιών.

Σε επίπεδο κινητήρων έχουμε τον κορυφαίο 2λιτρο 4κύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα στην BMW M235 xDrive Gran Coupe απόδοσης 300 PS ενώ υπάρχουν και και πιο… γήινοι 3κύλινδροι και 4κύλινδροι βενζίνης και diesel. Αρχή με 170 PS στη 1500άρα, 3κύλινδρη 220 Gran Coupe, ακολουθεί με 163 PS η δίλιτρη 4κύλινδρη 220d Gran Coupe και 150 PS στη βασική 218d Gran Coupe.

Όλα τα μοντέλα εξοπλίζονται με στάνταρ 7άρι κιβώτιο ταχυτήτων Steptronic διπλού συμπλέκτη ενώ οι 220 Gran Coupe και 220d Gran Coupe εξοπλίζονται και με ήπιο 48βολτο υβριδικό σύστημα. Η νέα Σειρά 2 Gran Coupe, η οποία θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία, θα αρχίσει να κυκλοφορεί στην αγορά από τον Μάρτιο του 2025.