Το Volkswagen Tayron ήρθε να αντικαταστήσει το Tiguan

Το Volkswagen Tiguan θα δώσει τη θέση του στο νέο SUV της γερμανικής εταιρείας, που ονομάζεται Τayron.

Το Volkswagen Tayron ήρθε να αντικαταστήσει το Tiguan

Το VW Tayron αποτελεί το νέο SUV της γερμανικής εταιρείας και έρχεται να πάρει τη θέση του Tiguan Allspace. Με μήκος σχεδόν 4,8 μέτρων, το Tayron χαρακτηρίζεται από μια καθαρή, εντυπωσιακή σχεδίαση. Στο εμπρός μέρος, οι προβολείς LED και το στάνταρ φωτιζόμενο σήμα της VW δημιουργούν μια χαρακτηριστική φωτιστική υπογραφή, ιδίως τη νύχτα. Το ίδιο ισχύει και για το πίσω μέρος με την εγκάρσια μπάρα LED και το φωτιζόμενο, επίσης, λογότυπο.

Στα μηχανικά μέρη, η στενή συγγένεια με το Tiguan συνεχίζει. Το μεγαλύτερο μέρος της γκάμας κινητήρων καλύπτεται από τους mild hybrid TSI και TDI, ωστόσο υπάρχουν όχι μία, αλλά δύο plug-in υβριδικές επιλογές.

Αμφότερες με τον 1.5 TSI στο θερμικό σκέλος και έναν ηλεκτροκινητήρα 115 ίππων στο ρεύμα, αλλά σε δυο αποδόσεις λόγω διαφορετικών ρυθμίσεων στον βενζινοκινητήρα.

Το βασικό Tiguan PHEV αποδίδει συνδυαστικά 204 ίππους, ενώ το «μεγάλο» ανεβαίνει στους 272 ίππους (μπροστοκίνητα και τα δύο, με 6άρι DSG). Κοινή η μέγιστη ηλεκτρική αυτονομία, που ξεπερνά τα 100 χλμ. (άνω των 850 χλμ. η συνολική) χάρις στη μπαταρία των 19,7 kWh.