Πλησιάζει η νέα γενιά του Jeep Compass

Η Jeep θα αποκαλύψει στο προσεχές διάστημα τη νέα γενιά του Compass.

Πλησιάζει η νέα γενιά του Jeep Compass

Το πιο πετυχημένο εμπορικά μοντέλο της Jeep σε παγκόσμιο επίπεδο, θα κάνει το ντεμπούτο του στην Ευρώπη με την έναρξη της παραγωγής στο Melfi της Ιταλίας το 2025, πριν επεκταθεί η παραγωγή στη Βόρεια Αμερική και σε όλο τον κόσμο το 2026.

Το Compass παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2006, ενώ το 2016 κυκλοφόρησε η δεύτερη γενιά του, την οποία βλέπουμε έως και σήμερα στις εκθέσεις Jeep. Η δεύτερη γενιά είναι διαθέσιμη και στην αγορά της Κίνας, με την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό να είναι οι αγορές, όπου το Compass δεν έχει σταματήσει να πωλείται από το 2006 μέχρι σήμερα.

Για την κατασκευή του θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα STLA Medium, του Ομίλου Stellantis. Έτσι, το νέο Compass θα έχει αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, αλλά δεν θα μείνει μόνο εκεί, καθώς θα διατίθεται και σε παραδοσιακές εκδόσεις με θερμικούς κινητήρες, αλλά και υβριδικά σύνολα.

Από τη μοναδική εικόνα που έδωσε η Jeep στη δημοσιότητα μπορούμε να διακρίνουμε ομοιότητες στο μπροστινό μέρος με το μικρό του «αδελφάκι», το Avenger.