Ολική αναβάθμιση για την BMW X3

Η νέα BMW X3 προσφέρεται με περισσότερη τεχνολογία αλλά και πλειάδα επιλογών στην κατηγορία των κινητήρων

Ολική αναβάθμιση για την BMW X3

Η νέα BMW X3 είναι 34 mm μακρύτερη από την προκάτοχό της στα 4.755 mm, ενώ το πλάτος έχει αυξηθεί κατά 29 mm στα 1.920 mm με το ύψος στα 1.660 mm να είναι μειωμένο κατά 25 mm. Προσθέστε και τα φαρδύτερα μετατρόχια, και να γιατί εντυπωσιάζεσαι με την πρώτη ματιά (προσθέστε και την φωτεινή κορνίζα της νέας μάσκας αλλά και τις νέες μεγάλες ζάντες 18, 19, 20 και 21”).

Στο εσωτερικό, η νέα BMW X3 παραμένει πιστή στην αφαιρετική προσέγγιση της εταιρείας, με το σύνολο των λειτουργιών να ενσωματώνονται πλέον στην οθόνη πολυμέσων. Οι χαρακτηριστικές κυρτές οθόνες του BMW Live Cockpit είναι το επίκεντρο της προσοχής, υποστηρίζοντας σύνδεση με Apple CarPlay και Android Auto. Ενσωματώνουν το λειτουργικό σύστημα BMW OS 9, το οποίο είναι φιλικό προς τον χρήστη δίχως να διαθέτει δαιδαλώδη μενού και περίπλοκη εργονομία.

Το προαιρετικό BMW Live Cockpit Professional προσθέτει το Head-Up Display, αλλά και λειτουργία Augmented View στην κεντρική οθόνη, εμπλουτίζοντας τα χαρακτηριστικά του συνόλου. Σχετικά με τους χώρους, παραμένουν απολύτως επαρκείς για την άνετη φιλοξενία τεσσάρων επιβατών, ενώ ο χώρος αποσκευών μεγάλωσε κατά 20 lt φτάνοντας τα 570 lt συνολικά (460 lt για την PHEV έκδοση, + 10 lt από την προηγούμενη). Φυσικά η ποιότητα αγγίζει την κορυφή της κατηγορίας, με την BMW να επιλέγει σε μεγάλο ποσοστό βιώσιμα και ανακυκλωμένα υλικά, τα οποία όμως δεν συνοδεύονται από συμβιβασμούς στο κομμάτι της premium αίσθησης.

Η νέα BMW X3 είναι ήδη διαθέσιμη για παραγγελία στην Ελλάδα και μάλιστα, πωλείται σε ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή για την κατηγορία στην οποία βρίσκεται, δηλαδή τα μεσαία premium SUV.

Πιο συγκεκριμένα, ο τιμοκατάλογος ανοίγει στις 68.700 ευρώ για την έκδοση με τον βενζινοκινητήρα των 190 ίππων (X3 xDrive20) ενώ ελάχιστα πιο ψηλά βρίσκεται ο diesel των 197 ίππων (X3 xDrive20d) στις 69.770 ευρώ. Η πολύ ενδιαφέρουσα (λόγω ζήτησης από leasing εταιρείες) Plug-In Hybrid έκδοση X3 xDrive30e στοιχίζει 72.900 ευρώ και τέλος, η κορυφαία (μέχρι στιγμής) πρόταση, η X3 M50 xDrive των 398 ίππων, προσφέρεται έναντι 97.200 ευρώ.