Δυναμική η νέα Aston Martin Vanquish

Η Aston Martin Vanquish επαναφέρει τον κινητήρα V12.

Δυναμική η νέα Aston Martin Vanquish

Ύστερα από απουσία έξι ετών η Aston Martin επαναφέρει τον V12 σε νέα εκδοχή. Η νέα Vanquish πρόκειται για ένα επιβλητικό κι άκρως πολυτελές grand tourer που κρύβει κάτω από το κάλυμμα έναν twin turbo κινητήρα V12 χωρητικότητας 5,2 L που αποδίδει 835 PS και 1.000 Nm ροπής. Η τελική ταχύτητα του νέου δημιουργήματος των Βρετανών ανέρχεται στα 345 km/h, ενώ τα 0-100 km/h ολοκληρώνονται σε λιγότερο από 3,5 sec.

Για πρώτη φορά σε προσθιομήχανο σπορ μοντέλο της Aston Martin που χρησιμοποιεί κινητήρα V12, το αυτόματο κιβώτιο ZF των 8 σχέσεων συνοδεύεται από ένα ηλεκτρονικό πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Εκτός αυτού, στον κινητήρα έχουν γίνει διάφορες τροποποιήσεις κι αναβαθμίσεις. Για παράδειγμα, έχει τοποθετηθεί ένα νέο πλαίσιο, όπως και νέες κεφαλές, εκκεντροφόροι άξονες και turbo.

Στο εσωτερικό της η Vanquish μοιάζει με άλλα μοντέλα της Aston Martin. Η κεντρική κονσόλα διακρίνεται για την εκτεταμένη χρήση φυσικών χειριστηρίων, όπως και για το σύστημα πολυμέσων με την οθόνη αφής 10,25 ιντσών. Ίδια διαγώνιο έχει και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων εμπρός από τον οδηγό, που διακρίνεται για την ευκρίνειά του.

Η Aston Martin Vanquish είναι ήδη διαθέσιμη για παραγγελία σε περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων, μόλις 1.000, με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο τέλος του 2024.