Ανανεώθηκε πλήρως το Audi RS3

Η Audi προχώρησε στην περαιτέρω ανανέωση του RS3.

Ανανεώθηκε πλήρως το Audi RS3

Πιο δυναμική θα είναι η εμφάνιση του νέου Audi RS3. Το νέο γερμανικό μοντέλο γίνεται ακόμη πιο σπορ, τόσο όσον αφορά στην εμφάνιση, όσο και στον χειρισμό του.

Το Audi RS 3 συνεχίζει να τροφοδοτείται από τον θρυλικό πλέον κινητήρα 5κύλινδρο 2.5 TFSI της Audi Sport ο οποίος αποδίδει 400 ίππους και μέγιστη ροπή 500 Nm. Αυτό σημαίνει ότι το RS 3 μπορεί να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 3,8 δευτερόλεπτα και μπορεί να φτάσει σε τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα. Στα μοντέλα με το προαιρετικό Carbon Vorsprung, η τελική ταχύτητα αυξάνεται στα 280 χλμ./ώρα.

Σχεδιαστικά, έχει λάβει μια ολοκαίνουργια γρίλια στο μπροστινό μέρος, η οποία συνοδεύεται από νέα, κομψότερα φωτιστικά σώματα που προσφέρουν διαφορετικές επιλογές γραφικών, ανάλογα με την προτίμηση του οδηγού. Και στο πίσω μέρος βρίσκουμε ανανεωμένα φώτα, ενώ ο προφυλακτήρας έχει λάβει τρεις κάθετους ανακλαστήρες, έναν σε κάθε πλευρά δεξιά κι αριστερά, κι έναν στη μέση, που χωρίζει στα δύο τον διαχύτη. Προσφέρονται τροχοί 19 ιντσών με ματ μαύρο φινίρισμα, που συνοδεύονται από semi-slick ελαστικά Pirelli P Zero Trofeo R.

Στο εσωτερικό, έχουν τοποθετηθεί νέα μπάκετ καθίσματα RS ντυμένα με δέρμα Nappa και ένα τιμόνι με επίπεδη άνω και κάτω μέρος – το οποίο διαθέτει επίσης νέα απτικά κουμπιά που αντικαθιστούν τα φυσικά χειριστήρια. Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιπες αλλαγές είναι ανεπαίσθητες και αντικατοπτρίζουν εκείνες στο πρόσφατα ανανεωμένου A3, όπως οι επανασχεδιασμένοι αεραγωγοί και ένας μικρότερος επιλογέας ταχυτήτων για το αυτόματο κιβώτιο.

Σύμφωνα με την Audi, το ανανεωμένο RS3 θα καταφτάσει στις εκθέσεις τον ερχόμενο Οκτώβριο, με την τιμή στη Γερμανία να ξεκινά από τα 66.000 ευρώ για την έκδοση Sportback και τα 68.000 ευρώ για το Sedan αμάξωμα.