WRC: Ασταμάτητος ο Ροβανπέρα, νίκησε και στη Λετονία (vid)

Ο Κάλε Ροβανπέρα σφράγισε άλλη μια κυριαρχική από την αρχή μέχρι το τέλος εμφάνιση με ακόμη μια νίκη στο φετινό WRC, στο Ράλι Λετονίας, φτάνοντας τις δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες στο χώμα.

WRC: Ασταμάτητος ο Ροβανπέρα, νίκησε και στη Λετονία (vid)

Έχοντας ξεκινήσει το πρώτο του ράλι στους δρόμους της Λετονίας πριν από 10 χρόνια σε ηλικία 12 ετών, ο Κάλε Ροβανπέρα γύρισε τα ρολόγια πίσω και κέρδισε τον παρθενικό γύρο του WRC στη Βαλτική.

Ο Φινλανδός οδηγός δεν αμφισβητήθηκε ποτέ σοβαρά κατά τη διάρκεια της τετραήμερης διοργάνωσης, η οποία ξεκίνησε από την πρωτεύουσα Ρίγα το βράδυ της Πέμπτης πριν ταξιδέψει δυτικά προς τη Λιεπάχα. Έχτισε ένα άνετο προβάδισμα κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων διαδρομών με το Toyota GR Yaris Rally1 και έφτασε άνετα στο φινάλε για να κερδίσει τον όγδοο γύρο της σεζόν με διαφορά 39,2 δευτερολέπτων.

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ συμπλήρωσε το 1-2 για την ιαπωνική εταιρεία, ενώ ο Οτ Τάνακ έκλεψε την τελευταία θέση στο βάθρο από τον Μάρτινς Σεσκς, αφού ο τοπικός ήρωας ταλαιπωρήθηκε από βλάβη στο κιβώτιο ταχυτήτων στην Wolf Power Stage.

«Ήταν ένα σπουδαίο Σαββατοκύριακο», δήλωσε ο Ροβανπέρα, η νίκη του οποίου ακολούθησε μια παρόμοια κυρίαρχη εμφάνιση στον προηγούμενο γύρο στην Πολωνία. «Είναι ωραίο να έχω την πρώτη νίκη εδώ, η Λετονία είναι ένα σημαντικό μέρος για μένα».