Αποκαλύφθηκε το νέο Lexus LBX Morizo RR

Την εμπορική του πορεία ξεκίνησε το νέο Lexus LBX Morizo RR.

Αποκαλύφθηκε το νέο Lexus LBX Morizo RR

Το LBX, το πιο μικρό SUV της Lexus, διαθέτει και επίσημα μια γρήγορη έκδοση 305 ίππων, που προσθέτει στην ποιότητα και την πρακτικότητα που ήδη προσφέρει, την ταχύτητα που κάποιοι ίσως αναζητούσαν.

Κάτω από το καπό έχει τοποθετηθεί ο τρικύλινδρος κινητήρας χωρητικότητας 1,6 L που βρίσκει κανείς και στην Toyota GR Corolla Morizo Edition, δηλαδή την πισταδόρικη έκδοση της Corolla όπως τη γνωρίζουμε στην τρέχουσα γενιά της. Όπως και στο compact «ξαδερφάκι» του, ο κινητήρας προσφέρει στο LBX Morizo RR 304 PS και 400 Nm ροπής.

Όσο για τις διαστάσεις του, είναι κατά 15 mm πιο πλατύ, αφού έχει λάβει ένα πιο επιθετικό αμάξωμα, ενώ το ύψος του έχει μειωθεί κατά 10 mm, με το χαμήλωμα της ανάρτησης. Έχουν τοποθετηθεί δύο έντονες εξατμίσεις στο πίσω μέρος κι ελαστικά διαστάσεων 235/45 R19. Στο εσωτερικό, βρίσκει κανείς καθίσματα που παρέχουν επιπλέον στήριξη στους μπροστινούς επιβάτες.

Για τη μετάδοση της κίνησης που περνάει και στους τέσσερις τροχούς, φροντίζει ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων ή ένα αυτόματο 8άρι. Το Lexus LBX Morizo RR επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 5,2 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Lexus στην Ιαπωνία, το LBX Morizo RR ξεκινά από τα 6.500.000 yen, δηλαδή περίπου 38.000 ευρώ.