Πώς να προστατεύσεις το αυτοκίνητό σου από τον καύσωνα

Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού βλάπτουν και το αυτοκίνητό μας.

Πώς να προστατεύσεις το αυτοκίνητό σου από τον καύσωνα

Το φετινό καλοκαίρι είναι αρκετά θερμό με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι όσον αφορά το αυτοκίνητό μας. Γι' αυτό και υπάρχουν ορισμένοι τρόποι προφύλαξης του οχήματός μας από τη φθορά τη ζέστης.

1. Τα υγρά του κινητήρα μπορεί να εξατμιστούν με τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού. Το ψυκτικό υγρό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη διατήρηση της ψύξης του κινητήρα κατά τη διάρκεια ενός κύματος καύσωνα, αλλά θα πρέπει επίσης να παρακολουθείς και τα υγρά μετάδοσης κίνησης, τα υγρά του υδραυλικού τιμονιού και τα υγρά των υαλοκαθαριστήρων του παρμπρίζ.

2. Κομβικής σημασίας είναι η τακτική αλλαγή των λαδιών. Ειδικά εάν βρίσκεσαι συχνά στο δρόμο πρέπει να ελέγχεις τη στάθμη τους.

3. Η μπαταρία είναι πιο ευάλωτη στις υψηλές θερμοκρασίες και γι' αυτό θα πρέπει να την ελέγχεις, ειδικά σε μέρες καύσωνα.

4. Εξίσου σημαντικός είναι ο αέρας στα ελαστικά. Η ζέστη φθείρει περισσότερα τα ελαστικά και γι' αυτό βεβαιώσου ότι η πίεση των ελαστικών είναι στο ίδιο επίπεδο με τη συνιστώμενη PSI του αυτοκινήτου σου.

5. Όσο μπορείς πάρκαρε το αυτοκίνητό σου σε μέρος που έχει σκιά. Οι υπεριώδεις ακτίνες μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στο χρώμα και στα δερμάτινα καλύμματα των καθισμάτων του αυτοκινήτου σου, να θερμάνουν το εσωτερικό και να συμβάλουν στην υποβάθμιση των πλαστικών στοιχείων.

6. Η προετοιμασία είναι η καλύτερη πρόληψη. Για να μην υπερθερμανθεί ξαφνικά το όχημα βεβαιώσου πως έχεις πάντα στο αυτοκίνητό σου ένα κιτ έκτακτης ανάγκης. Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει μερικά μπουκάλια νερού, καλώδια μπαταρίας, ανακλαστικά τρίγωνα, έναν φακό και ένα κουτί πρώτων βοηθειών.

7. Εάν είσαι έτοιμος να φύγεις με το αυτοκίνητο για διακοπές βεβαιώσου πως έχει κάνει τα απαραίτητα σέρβις. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει το ενδεχόμενο να «μείνει» το όχημα στο δρόμο και να χαλάσει τις διακοπές του.