Εντυπωσιακό το νέο Fiat Grande Panda

Η Fiat παρουσίασε το νέο Grande Panda.

Εντυπωσιακό το νέο Fiat Grande Panda

Με νέα πλατφόρμα, που φυσικά θα χρησιμεύσει και για την έλευση άλλων μοντέλων ως το 2027, το Grande Panda είναι σχεδιασμένο στο Centro Stile στο Τορίνο, ενώ βρίθει λεπτομέρειες που υπερτονίζουν το ιταλικό DNA. Το Grande Panda βέβαια έχει και πρακτικές ιδέες.

Όπως και στα πιο σύγχρονα Fiat 600 και 500e, το ταμπλό χαρακτηρίζεται από τις πολλές καμπύλες γραμμές και επίπεδες επιφάνειες. Στο Grande Panda οι σχεδιαστές ταίριαξαν ρετρό με μοντέρνα στοιχεία με ένα πολύ πετυχημένο τρόπο και δημιούργησαν ένα πολύ ευχάριστο εσωτερικό, δίχως οι ψηφιακές οθόνες για τον πίνακα οργάνων των 10 ιντσών και το infotainment των 10,25 ιντσών να δείχνουν παράταιρες.

Μάλιστα, το πλαίσιο αλλά και ολόκληρο το ταμπλό είναι εμπνευσμένα από τη χαρακτηριστική πίστα δοκιμών στην οροφή του κτηρίου Lingotto. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην πρακτικότητα, αφού για παράδειγμα, υπάρχουν 13 λίτρα αποθήκευσης στο ταμπλό, 3 λίτρα από τα οποία βρίσκονται σε μία μόνο θήκη. Το πορτ μπαγκάζ έχει χωρητικότητα 361 λίτρα, τιμή αρκετά ικανοποιητική για ένα αμάξωμα με μήκος 3,99 μ., πλάτος 1,76 μ., και ύψος 1,57 μ. Μάλιστα, η Fiat ανακοινώνει ότι μπορεί να μεταφέρει άνετα 5 άτομα.

Το Fiat Grande Panda θα είναι διαθέσιμο με υβριδικό και αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, εκ των οποίων το δεύτερο θα διαθέτει μπαταρία 44 kWh και κινητήρα ισχύος 113 ίππων. Η ιταλική εταιρεία δήλωσε πως η αυτονομία του έχει μετρηθεί στα 320 χιλιόμετρα σε μικτό πεδίο οδήγησης (αστικό και επαρχιακό περιβάλλον, άσφαλτος, χώμα) και αυτό σημαίνει πως η αστική καθημερινότητα και οι αποδράσεις του Σαββατοκύριακου θα είναι μια εύκολη υπόθεση γιa αυτό.