Αποκαλύφθηκε το νέο Volkswagen Golf R

Η Volkswagen έφερε στο φως της δημοσιότητας το νέο ισχυρό Golf R.

Αποκαλύφθηκε το νέο Volkswagen Golf R

Η Volkswagen έκανε φρεσκάρισμα στο Golf 8ης γενιάς τον περασμένο Ιανουάριο και λίγους μήνες μετά έκανε τα αποκαλυπτήρια, ανακοινώνοντας πως είναι ένα από τα ισχυρότερα μοντέλα παραγωγής της στον κόσμο.

Ο turbo τετρακύλινδρος κινητήρας χωρητικότητας 2,0 L αποδίδει 333 PS και 420 Nm ροπής, δηλαδή 14 PS περισσότερο από τον προκάτοχό του, επιτρέποντας στο Golf R να κάνει τα 0-100 km/h σε 4,6 sec και να αγγίζει τα 250 km/h. Τον κινητήρα συνοδεύει ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις και torque vectoring, το οποίο μεταδίδει την ισχύ σε όλους τους τροχούς.

Στο εσωτερικό, τόσο το hardware όσο και το software του συστήματος infotainment έχουν επίσης ανανεωθεί διαθέτοντας τη μεγαλύτερη οθόνη που διαθέτει η VW (12,9 ίντσες). Η λειτουργία της έχει επίσης βελτιωθεί σημαντικά, χάρη στα νέα γραφικά και την επίσης νέα δομή μενού.

Επίσης, ο έλεγχος της μπάρας αφής -που πλέον φωτίζεται- για τον έλεγχο του συστήματος κλιματισμού και της έντασης του ήχου, καθώς και ο φωνητικός βοηθός IDA, ο οποίος έχει πρόσβαση στο λογισμικό που βασίζεται στο γνωστό ChatGPT, έχουν επίσης αναπτυχθεί πρόσφατα.

Το Golf R διαθέτει νέους προβολείς LED Plus που πλαισιώνουν το φωτιζόμενο logo της VW, ευμεγέθεις αεραγωγούς, κάμποσα αεροδυναμικά βοηθήματα, μαύρο διαχύτη και τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης στο πίσω μέρος.

Υπάρχουν επίσης νέες σφυρήλατες ζάντες 19 ιντσών «Warmenau» οι οποίες όμως διατίθενται προαιρετικά, ενώ στο βασικό εξοπλισμό βρίσκει κανείς τις ζάντες Jerez των 18 ιντσών.

Η τιμή του νέου Golf R ξεκινά από τα 53.795 ευρώ στη Γερμανία, ενώ το Golf R Variant έχει τιμή εκκίνησης, στην ίδια αγορά, στα 55.065 ευρώ. Επίσης η έκδοση Golf R Black Edition, που περιλαμβάνει το πακέτο R-Performance και δέχεται μαύρες λεπτομέρειες και σήματα, κοστίζει 58.440 ευρώ στη Γερμανία.