Στην Ελλάδα το νέο Toyota GR Yaris

Ήρθε στην Ελλάδα το νέο Toyota GR Yaris.

Στην Ελλάδα το νέο Toyota GR Yaris

Το νέο GR Yaris φέρει έναν αναβαθμισμένο τρικύλινδρο κινητήρα 1,6 lt, με 280 πλέον ίππους και 390 Nm ροπής, ενώ η κίνηση μεταφέρεται και στους 4 τροχούς. Το αναβαθμισμένο σύστημα τετρακίνησης GR-Four διαθέτει τρεις επιλογές κατανομής της ροπής, Standard (40:60), Gravel (53:47) και Track (μεταβλητή κατανομή από 60:40 έως 30:70).

Όσον αφορά την εμφάνιση, το νέο κορυφαίο Yaris έρχεται με ανανεωμένη σχεδίαση εξωτερικά, ενώ στο εσωτερικό οι αναβαθμίσεις έχουν και ουσιαστικό χαρακτήρα.

O πίνακας οργάνων είναι νέος, πλήρως ψηφιακός, με διαγώνιο 12,3 ιντσών και δύο είδη διάταξης - κανονική και σπορ, με την τελευταία να παρέχει μια οθόνη δεδομένων εστιασμένη στις σπορ επιδόσεις.

Στο αυτόματο μοντέλο, περιλαμβάνονται ένδειξη θερμοκρασίας λαδιού κιβωτίου και μια οπτική προειδοποίηση, πέραν της ηχητικής, που ενημερώνει τον οδηγό όταν οι στροφές του κινητήρα είναι πολύ υψηλές.

Εξωτερικά συναντάμε ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα μπροστά με πλατύτερες πλαϊνές εισαγωγές και εντονότερα ακροπτερύγια, συν αλλαγμένη μάσκα.

Ο πίσω προφυλακτήρας είναι παρόμοιος με πριν, ωστόσο αλλαγές εντοπίζονται στα φωτιστικά σώματα. Οι πολυάκτινες ζάντες είναι διαμέτρου 18 ιντσών με ελαστικά 225/40. Το νέο ιαπωνικό μοντέλο ξεκινά από 66.670 ευρώ συνδυασμένο με το χειροκίνητο κιβώτιο των 6 σχέσεων και από 70.310 ευρώ με το αυτόματο 8άρι.