Αποκαλύφθηκε η τετρακίνητη έκδοση του Renault Rafale

Η Renault έκανε γνωστή την τετρακίνητη έκδοση του Rafale.

Αποκαλύφθηκε η τετρακίνητη έκδοση του Renault Rafale

Η Renault σχεδόν ένα χρόνο πριν είχε προσθέσει την κατηγορία των SUV και το Rafale. Τότε οι κατασκευαστές είχαν δηλώσει πως θα ακολουθήσει και η τετρακίνητη έκδοσή του, κάτι που έγινε τελικά πραγματικότητα.

Η νέα έκδοση διαθέτει τετρακίνητο plug-in hybrid κινητήριο σύνολο, που βασίζεται στο υβριδικό της «βασικής» έκδοσης και προσθέτει δεύτερο ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα, μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 22 kWh, κίνηση σε όλους τους τροχούς και τετραδιεύθυνση.

Ο κύριος ηλεκτροκινητήρας που βρίσκεται στον εμπρός άξονα αποδίδει 50 kW (70 ίππους) και 205 Nm ροπής, με τον δεύτερο να εδράζεται στον πίσω άξονα, αποδίδοντας με τη σειρά του 100 kW (136 ίππους) και 195 Nm ροπής. Τέλος, ο δευτερεύων ηλεκτροκινητήρας HSG (High-voltage Starter Generator) συνεισφέρει με 25 kW (34 ίππους) και 50 Nm ροπής.

Έτσι, προκύπτει συνδυαστική ισχύς 300 PS, με αποτέλεσμα τα 0-100 km/h να έρχονται σε 6,4 sec (8,9 sec για την έκδοση των 200 PS), η επιτάχυνση 80-120 km/h σε 4,0 sec (έναντι 5,6 sec) και το πρώτο χιλιόμετρο σε 26,9 sec.

Οι δύο κύριοι κινητήρες τροφοδοτούνται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 22 kWh. Αυτή η μπαταρία υποστηρίζει ισχύ φόρτισης στα 7,4 kW εξασφαλίζοντας επαναφόρτιση από 0 έως 80% ή 100% σε 2 ώρες και 10 λεπτά ή 2 ώρες και 55 λεπτά.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του 3 drive modes (Hybrid, Electric, E-save) και μπορεί να ρυθμίσει τα επίπεδα αναγεννητικής πέδησης από τα paddles που βρίσκονται στο τιμόνι. Όσο για το σύστημα τετρακίνησης, μπορεί να στείλει τη ροπή στιγμιαία ακόμα και σε ποσοστό 100% στον εμπρός ή τον πίσω άξονα. Κατά βάση, με ταχύτητες έως 70 km/h προτιμάται η συμπεριφορά ως προσθιοκίνητο, ενώ με μεγαλύτερες ως πισωκίνητο.

Σχεδιαστικά, το νέο Renault Rafale E-Tech 4×4 Atelier Alpine διαθέτει μια ιδιαίτερα ξεχωριστή εμφάνιση με το αμάξωμα να είναι βαμμένο στο χρώμα Satin Summit Blue, πίσω αεροτομή σε Starry Black και ζάντες με την ονομασία Chicane με διάμετρο 21 ίντσες, οι οποίες συνδυάζονται με ελαστικά της Continental.