Ας μιλήσουμε για βόλεϊ, τις ύβρεις προς τον Τράβιτσα και τη διακοπή στο πρώτο σετ!

Aς μιλήσουμε για βόλεϊ και για τη μεγάλη νίκη με ανατροπή του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ από 0-2 σε 3-2, η οποία επιτεύχθηκε χάρη στην ηρεμία και τη συγκέντρωση της ομάδας του Τζουλιάνι, όπως εύστοχα το έθεσε ο Ιταλός προπονητής.

Ας μιλήσουμε για βόλεϊ, τις ύβρεις προς τον Τράβιτσα και τη διακοπή στο πρώτο σετ!

Ακούσαμε και διαβάσαμε διάφορες ανοησίες, περί καρδιάς και ψυχής, αλλά αυτά δεν ισχύουν στον αθλητισμό, όπως οι έδρες και ο υπέροχος κόσμος. Ο Ολυμπιακός λοιπόν μετά το 0-2 έπαιξε συγκεντρωμένα και με ηρεμία, η υποδοχή του ανταποκρίθηκε και ο Τράβιτσα έπαιξε με όλους τους παίκτες. Φόρτωσε με 28 επιθέσεις(αριθμός ρεκόρ) τον κορυφαίο κεντρικό του πρωταθλήματος, Άλεν Παγένγκ, έδωσε και 6 επιθέσεις στον Παπαγγελόπουλο, σύνολο 34 προσπάθειες από το κέντρο. Από την άλλη ο Ουόλς έδωσε μόλις 8 φορές την μπάλα στον Βουλκίδη και 11 στον Σκρεντάου, σύνολο 19.

Να η διαφορά, με μονοδιάσταση ανάπτυξη του ΠΑΟΚ με τον Βαν Ντε Ντρις (48 επιθέσεις) και τον Ράπτη (46), που δεν είχε τα υψηλά ποσοστά στην επίθεση (35%) όπως στους προηγούμενους τελικούς. Παίκτης -κλειδί και ο Παπαγγελόπουλος που έσπασε μπάλες, έβγαλε καθοριστικές άμυνες, έκανε σημαντικά μπλοκ και έδωσε άλλον αέρα στην ομάδα.

Όσο για την έδρα, ο Ολυμπιακός παρά λίγο να χάσει το ματς από τον κόσμο του, όταν σε ματς μπολ, στο 26-25 του πρώτου σετ, άρχισαν να φωνάζουν «Βούλγαροι» και επέτρεψαν στον μάνατζερ του ΠΑΟΚ Αχιλλέα Τζήκα να δώσει σόου και να διακόψει το ματς. Αυτός κέρδισε το σετ, περνώντας μάλιστα ανάμεσα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, ενώ μπορούσε να διασχίσει κάθετα το γήπεδο και να πάει στη φυσούνα. Και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έκαναν κάτι αντίστοιχο, όταν η ομάδα τους πήγαινε για το 3-1 στην Πυλαία και άρχισαν να βρίζουν τη μάνα του Κουμεντάκη και του Μαρινάκη. Απλά όλοι αυτοί δεν γνωρίζουν από βόλεϊ και βλάπτουν την ομάδα τους. Πρέπει όμως κάποτε οι παίκτες να συνεννοηθούν μεταξύ τους και όταν οι οπαδοί βρίζουν τον Κοκκινάκη να ζητήσει να σταματήσουν ο Κουμεντάκης και όταν βρίζουν τη μάνα του Κουμεντάκη να κάνει κάτι ανάλογο ο Κοκκινάκης.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έπαιξε συγκεντρωμένα και κέρδισε μετά το 0-2. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε το ίδιο, όσο μπορεί δηλαδή και στα 5 σετ. Και εκεί ήταν η ειδοποιός διαφορά. Γιατί ο Τράβιτσα βάζει όλους τους παίκτες στην εξίσωση, ενώ ο Ουόλς αρκείται σε δύο!

Η ομάδα του Τζουλιάνι δεν είχε το μυαλό στο κεφάλι και έκανε πολλά ανεπίτρεπτα παιδαριώδη λάθη στο πρώτο σετ και το ματς πήγε στο τάι μπρέικ. Αν έπαιζε όπως ξέρει και έκανε το 1-0 το ματς θα πήγαινε σβηστά στο 3-0. Όπως και στην Πυλαία αν έκανε το 0-1, αλλά έχασε 26-24 από 22-24.

Αν πάντως ο Ολυμπιακός πάει την Παρασκευή στην Πυλαία με το μαξιλαράκι του πέμπτου ματς στην Πυλαία κινδυνεύει να χάσει το πρωτάθλημα, γιατί μετά το 2-2 ο ΠΑΟΚ θα κατεβεί στον Ρέντη χαλαρά και χωρίς άγχος και μπορεί να πάρει τον τίτλο στον Πειραιά. Το έχει ξανακάνει!

Στα αξιοπερίεργα του πέμπτου τελικού ο οπαδός του Ολυμπιακού που έβριζε τον Τράβιτσα, με αποτέλεσμα ο αρχηγός μόλις τελείωσε το ματς να πάει προς την εξέδρα και να ζητήσει δυο φορές από τον υβριστή του να κατεβεί κάτω να λογαριαστούν. Στον Ολυμπιακό εξάλλου τα έχουν με δύο παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα του. Τον Σωτηρίου και τον Βουλκίδη που αντάλλαξαν ύβρεις με οπαδούς του Ολυμπιακού που καθόταν πίσω από το σερβίς στο τέταρτο σετ.

ΥΓ 1: Για να τιμωρηθεί μια έδρα πρέπει να διακοπεί το ματς τρεις φορές και μετά να ζητηθεί η εκκένωση του. Ο ΠΑΟΚ για τις ύβρεις προς Μαρινάκη, Κουμεντάκη και ο Ολυμπιακός για το «Βούλγαροι» και τη μάνα του Κοκκινάκη, τη γλυτώνουν και θα τιμωρηθούν με πρόστιμο.

YΓ 2: Ο Ιντάλγκο θα βρεθεί απόψε στο ΣΕΦ, αφού παίζει η νυν ομάδα του ο Ολυμπιακός και η πρώην, η Φενέρμπαχτσε.