Πανσερραϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1: «Σφράγισαν» την παραμονή τα «λιοντάρια»

Ο Πανσερραϊκός κέρδισε 2-1 τον (υποβιβασμένο) ΠΑΣ Γιάννινα στις Σέρρες στην 5η αγωνιστική των playout και εξασφάλισε την παραμονή του στη Super League.

Πανσερραϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1: «Σφράγισαν» την παραμονή τα «λιοντάρια»

Στα μεγάλα «σαλόνια» του ελληνικού πρωταθλήματος θα αγωνίζεται και την επόμενη σεζόν ο Πανσερραϊκός, καθώς «σφράγισε» πλέον την παραμονή του στην κατηγορία. Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία κέρδισε 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα στην 5η αγωνιστική των playout και με το τρίποντο αυτό απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Αντίθετα, για τον ΠΑΣ το συγκεκριμένο ματς δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον. Άλλωστε, οι Ηπειρώτες είχαν ήδη υποβιβαστεί και μαθηματικά μετά τις χθεσινές μεγάλες εκτός έδρας νίκες Κηφισιάς και Παναιτωλικού σε Περιστέρι και Τρίπολη αντίστοιχα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Πανσερραϊκός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ξεκίνημα, αλλά δεν αξιοποίησε την υπεροχή του και τις καλές στιγμές που του παρουσιάστηκαν για να φτάσει στο γκολ, ώσπου στο 22’ είδε τον ΠΑΣ να έχει δοκάρι με συρτό σουτ του Ροσέρο. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιέζουν ακόμα περισσότερο και στο 29’ βρήκαν τελικά τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα και έφτασαν στο 1-0.

Ο Τομάς έπιασε ένα εντυπωσιακό σουτ με το αριστερό αρκετά μέτρα έξω από την αντίπαλη περιοχή και νίκησε τον Αθανασίου. Δεν έμειναν όμως μόνο εκεί οι γηπεδούχοι, αφού λίγο πριν την εκπνοή του 45λέπτου διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ο Πεταυράκης βρήκε τον Μπετανκόρ στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ, ο Αθανασίου τον ανέτρεψε και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι αφού συμβουλεύτηκε και το VAR. Ο Ουάρντα ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 2-0.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Πανσερραϊκό να έχει τον έλεγχο του ματς. Στο 65’ όμως οι φιλοξενούμενοι μείωσαν τελικά σε 2-1 και έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Δεληγιαννίδη στον Λεό και ο Κόντε το μετέτρεψε σε γκολ. Το τέρμα αυτό αναπτέρωσε το ηθικό του ΠΑΣ, που στο 69’ άγγιξε και την ισοφάριση, αλλά ο Γούλερι πρόλαβε κι έδιωξε στη γραμμή από την επιθετική προσπάθεια του Εραμούσπε.

Ο Πανσερραϊκός «φρέσκαρε» εν συνεχεία τον άξονά του και τη μεσοεπιθετική του γραμμή και ως το φινάλε διαχειρίστηκε το παιχνίδι και πανηγύρισε τη νίκη που σήμανε και την παραμονή του στην κατηγορία.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-1

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό γήπεδο Σερρών

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (4-4-2): Κατσίκας - Μπέργκστρομ, Δεληγγιανίδης, Αυλωνίτης, Πεταυράκης, Ουεντραόγκο, Οικονόμου (78’ Στάικος), Τομάς (89’ Ντανκερλούι), Ουάρντα – Αλεξιτς (78’ Χατζηστραβός), Μπετανκόρ (66’ Γούλερι)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (4-3-3): Αθανασίου – Σόρια, Παντελάκης (49’ λ.τρ. Μπακαδήμας), Εραμούσπε, Κιάκος (46’ Πανάγου) – Τζίνο (59’ Μπαγκάλα), Ριένστρα (46’ Κύρκος), Καραχάλιος – Λεό (72’ Παμλίδης), Ροσέρο, Κόντε

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ευστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

ΒΟΗΘΟΙ: Αχιλλέας Νίκζας (Λάρισας) και Νικόλαος Τοροσιάδης (Μακεδονίας)

ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντίνος Πουλιδίκης (Δράμας)

VAR: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Εραμούσπε, Κιάκος, Καραχάλιος, Ουεντραόγκο, Αυλωνίτης, Ουάρντα