Έμα Χέιζ: «Μίλησα με τον Κλοπ για την διαδικτυακή κακοποίηση – Είμαστε απλά άνθρωποι»

Η Έμα Χέιζ δήλωσε ότι μίλησε στον Γιούργκεν Κλοπ αφού διέγραψε τους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς επέκρινε τα «απαράδεκτα» επίπεδα κακοποίησης που αντιμετωπίζουν οι προπονητές. 

Έμα Χέιζ: «Μίλησα με τον Κλοπ για την διαδικτυακή κακοποίηση – Είμαστε απλά άνθρωποι»

Η προπονήτρια της Τσέλσι, Έμα Χέιζ ήταν ενεργή στο Χ και στο Instagram, αλλά κατέβασε και τους δύο λογαριασμούς την εβδομάδα που η ομάδα της έχασε από τη Λίβερπουλ.

Η Χέιζ, η οποία θα αποχωρήσει από την Τσέλσι στο τέλος της σεζόν για να αναλάβει την Εθνική Ομάδα των ΗΠΑ, προειδοποίησε για τα αυξανόμενα επίπεδα τοξικότητας που παρεισφρέουν στο ποδόσφαιρο γυναικών.

«Είχα μια κουβέντα με τον Γιούργκεν Κλοπ γι' αυτό αυτή την εβδομάδα», δήλωσε η Χέιζ όταν ρωτήθηκε για τη διαγραφή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το επίπεδο πίεσης που συνεπάγεται η δουλειά της.

«Νομίζω ότι είναι γελοίο το τι περιμένουν όλοι από έναν προπονητή ποδοσφαίρου. Είμαστε ανθρώπινα όντα. Έχουμε ζωές.

Όλοι βρίσκονται υπό πίεση, όλοι πρέπει να βγάλουν πρωτοσέλιδα. Όλοι πρέπει να κερδίσουν περιεχόμενο.

Για τους προπονητές ποδοσφαίρου είμαστε σε αδύνατη θέση. Γιατί κάθε μέρα βρισκόμαστε σε μια θέση όπου, ό,τι και να πούμε, θα μετατραπεί σε κάτι που θα σας κάνει να πληρώνεστε εσείς (τα ΜΜΕ) και ταυτόχρονα θα μας φέρει σε μια θέση όπου θα είμαστε απλά κομμάτια κρέατος.

Σίγουρα δεν θα μου λείψει. Αυτό που έμαθα είναι ότι ο όγκος της κακοποίησης που πρέπει να ανεχτείς είναι απαράδεκτος και οι κίνδυνοι για το πού πηγαίνει το ποδόσφαιρο γυναικών - και αυτό παρεμπιπτόντως το αισθάνονται και οι παίκτριες - ο όγκος του τρολαρίσματος και ο όγκος της κακοήθειας που έρχεται στο παιχνίδι μας.

Γι' αυτό λέω ότι γίνεται σαν το ανδρικό παιχνίδι. Μπορεί να πρέπει να το αποδεχτούμε αυτό, αλλά μαντέψτε τι θα συμβεί; Θα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη απόσταση ανάμεσα σε ό,τι κάνουμε με εσάς. Για μένα, αυτό είναι το λυπηρό που φεύγει από το παιχνίδι».