FIFA: Απέρριψε αίτημα του Ζελένσκι να απευθύνει μήνυμα ειρήνης πριν τον τελικό του Μουντιάλ

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έστειλε αίτημα στην FIFA να απευθύνει μήνυμα ειρήνης πριν τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου

FIFA: Απέρριψε αίτημα του Ζελένσκι να απευθύνει μήνυμα ειρήνης πριν τον τελικό του Μουντιάλ

Όπως έκανε γνωστό με δημοσίευμα του το CNN, το γραφείο του Ζελένσκι πρότεινε να προβληθεί ένα βίντεο, απ'το οποίο θα απευθύνει μήνυμα ειρήνης στους φιλάθλους που θα είναι παρόντες στις εξέδρες του σταδίου Lusail. Δεν έγινε σαφές εάν το μήνυμα του Ζελένσκι θα ήταν ζωντανό ή θα είχε μαγνητοσκοπηθεί.

Η FIFA απάντησε αρνητικά στην πρόταση του Ζελένσκι, με τον ίδιο να δηλώνει έκπληκτος λέγοντας πως «σκεφτήκαμε ότι θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα τους για το ευρύτερο καλό». Ωστόσο, οι συνομιλίες μεταξύ της Ουκρανίας και της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου είναι ακόμη σε εξέλιξη, όπως πρόσθεσε μια πηγή στο CNN.

Το Κίεβο, σύμφωνα πάντα με το CNN, έχει προσπαθήσει επανειλημμένα να χρησιμοποιήσει μεγάλα διεθνή γεγονότα, ανεξάρτητα από το θέμα τους, για να κρατήσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Παρόλα αυτά FIFA και Τζιάνι Ινφαντίνο, από την αρχή της διοργάνωσης έχουν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να κρατήσει τα πολιτικά μηνύματα έξω από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν δύο από ημέρες, σε συνομιλία του με τον Ουκρανό Πρόεδρο, ο επικεφαλής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Τόμας Μπαχ, είπε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν αποστολή να ενώνουν, όταν ο Ζελένσκι ζήτησε τον αποκλεισμό των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών, όπως ανακοίνωσε η ΔΟΕ.