«Η εγχείριση πέτυχε, ο ασθενής απέθανε»!

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλά, δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά η Μακάμπι Χάιφα ήταν εκείνη που πήρε την πρόκριση και στο «τριφύλλι» μετρούν διδακτικές ήττες...

«Η εγχείριση πέτυχε, ο ασθενής απέθανε»!

Ο Παναθηναϊκός πήγαινε για δύο αποτελέσματα πριν από το παιχνίδι με τη Μακάμπι Χάιφα, νίκη ή ισοπαλία για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa Conferene League, αλλά έπαιξε όπως χρειαζόταν για να αποκλειστεί!

Η τέλεια συνταγή για να «αυτοκτονήσει» μπροστά στον κόσμο του με μια σειρά από παιδικά λάθη, αφελείς αντιδράσεις και ατομικά λάθη που κόστισαν και τα δύο γκολ από τους Ισραηλινούς.

Τη μια ο Λοντίγκιν πιάνει αέρα και μπερδεύεται με τον Σένκεφλεντ με συνέπεια να τους περάσει η μπάλα για τον Νταβίντ και την άλλη ο Βαγιαννίδης γλιστράει χάνοντας την μπάλα και τη Μακάμπι να βγαίνει απέναντι στα δίχτυα.

Συγγνώμη, αλλά γιατί να προκριθεί ο Παναθηναϊκός; Τουλάχιστον έβαλε τις πάμπολλες ευκαιρίες που δημιούργησε; Όχι. Οι παίκτες του αδυνατούσαν όχι μόνο να σκοράρουν, αλλά και να βρουν τρόπους να διασπάσουν τη «συμπαγή» άμυνα των φιλοξενουμένων.

Κατέφυγαν σε σέντρες που ήταν εύκολη αποστολή για τους αμυντικούς της Μακάμπι και όλο το βράδυ να έπαιζαν αποτέλεσμα δεν θα υπήρχε.

Για ένα ακόμα παιχνίδι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αντιμετώπισε φοβικά το παιχνίδι αργώντας να κάνει αλλαγές, να «φρεσκάρει» την ομάδα του και κρατώντας στο ματς τους Βιλένα και Αράο που δεν μπορούσαν να προσφέρουν μεσοεπιθετικά με τη Μακάμπι πίσω από το κέντρο σχεδόν σε όλο το ματς.

Από εκεί και πέρα είναι προφανές πως δεν μπορούν όλοι να τα περιμένουν από τον Φώτη Ιωαννίδη. Να τρέξει, να μαρκάρει, να πιέσει, να κάνει κίνηση στον χώρο, να τα βάλει με τους αμυντικούς, να σκοράρει. Ε, δεν γίνεται πάντα και στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται τρόπους που θα μπορούσαν να φτάνουν πιο εύκολα στο γκολ.

Η εικόνα του Παναθηναϊκού δεν είναι διαφορετική και στο πρωτάθλημα. Με πολλά «σκαμπανεβάσματα» στην απόδοση, με παίκτες που δεν μπορούν να δώσουν λύσεις και τους τερματοφύλακες να αλλάζουν, να κάνουν γκέλες, να κοστίζουν βαθμούς, αλλά και τους Σένκεφελντ, Γεντβάι να έχουν μπει σε… γυάλα διότι δεν υπάρχει άλλο στόπερ.

Πλέον το πρωτάθλημα και το Κύπελλο είναι μονόδρομοι. Τα πράγματα εκεί έχουν… αγριέψει και οι «πράσινοι» θα πρέπει να κάνουν ασκήσεις επιβίωσης για να αντεπεξέλθουν στην πάλη, με τα… λιοντάρια!